Gegratineerde met gehakt gevulde Portobello

Een portobello is niks anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. Daar is de portobello populair op de barbecue. Door zijn forse afmeting is de portobello heel geschikt om te vullen. Deze ‘vlezige’ champignon kan ook in zijn geheel of in plakjes worden gebakken of gegrild.

Om de smaak te behouden, kun je ze beter niet met water wassen. In plaats daarvan veeg je met een vochtig keukenpapiertje of champignonborsteltje de hoed schoon. Van de onderkant van het steeltje snijd je voor de bereiding een klein schijfje af, en gooi je weg.

Ik vulde deze champignon met gehakt en kaas. Super leuk en licht gerechtje met een groene salade erbij. Nauwelijks koolhydraten en lekker voedzaam. En dan te bedenken dat het ook nog eens binnen no-time op tafel staat. Ik hou d’r van!

Ingrediënten voor 4 porties:

4 portobello’s
1 sjalot, zeer fijn gesneden
200 gr gehakt naar keuze
1 teentje knoflook
2 el Barbecuesaus of suikervrije Ketchup
geraspte kaas naar keuze
snufje chilipoeder (optioneel als je van pittig houdt)
Himalaya zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de stammen uit de portobello’s, en snijd deze fijn. Smeer de portobello hoed in met gesmolten kokosolie of roomboter, en bestrooi met wat peper en zout.  Zet deze in een ovenschaal met de holle kant boven.

Bak het sjalotje samen met de fijn gesneden stammen glazig in een pan. Doe het gehakt erbij, met wat peper, zout en chilipoeder, en bak dit rul. Pers er als laatste een teentje knoflook door. Schep er nu de barbecuesaus doorheen.

Vul hiermee de portobello’s. Garneer royaal met geraspte kaas. Bak ze in zo’n 20 minuutjes gaar in de oven.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie