Gehaktballetjes

Gehaktballetjes. Altijd fijn om op voorraad te hebben. Koud of warm, ochtend, middag of avond…een gehaktbal smaakt altijd. Makkelijke meeneemsnack en welkom partyhapje. Een receptje voor Puur en Lekker Leven balletjes kon dus niet uitblijven. 

gehaktballen
Ingrediënten:
500 gram bio gehakt naar keuze
1 flink ei
1 el. kokosmeel
10 (groene) olijven
1 klein sjalotje
3 zongedroogde tomaatjes
handje verse basilicum
Flinke draai zwarte peper
½ tl Keltisch zeezout
½ tl knoflookpoeder
Bereiding:
Snijd de olijven, tomaatjes, sjalotje en basilicum heel fijn. (Of maak fijn in de keukenmachine).
Kluts het ei en meng dit samen met het meel en de gesneden groenten en kruiden. Kneed dit goed door het gehakt.
Draai er balletjes van die zo’n 25 gram per stuk wegen.
Bakken in (gras)roomboter, ghee of kokosolie (LV).

Geniet, Mandy

GV – LV – SV – KA
Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Leave a Reply