Gepaneerde kippenlever

Ik snap het als niet iedereen de wave doet bij het lezen van de titel. Je lust lever of niet. Volgens mij zit daar niks tussenin. Kip is dan de meest milde lever, qua smaak. Dus mocht je het eens een kans willen geven, start dan met kip en dan bijvoorbeeld deze gepaneerde versie. 

Lever is ook nog eens heel gezond! Lever van een dier wat heerlijk buiten heeft gelopen en gezond voer heeft gegeten, zit bomvol vitamine A,D en B. Ijzer en zink zijn ook volop aanwezig. 

Bij ons staat het dan ook regelmatig op het menu. Lekker en koolhydraatarm!

gepaneerde kippenlever

Ingrediënten voor 2 porties:

350 gr (bio) kippenlever
30 gr kokosmeel
1 bio citroen
1 tl Ras el Hanout kruiden
1/4 tl zeezout
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zwartepeper
2 el kokosolie

Bereiding:

Meng de kruiden met het kokosmeel en zet opzij.

Spoel de lever onder koud water af en dep het goed droog. Knip of snijd de lever in gelijke stukjes.

Doe het kruiden-meel mengsel in een zak, doe de lever erbij en schud totdat alle stukjes een laagje paneer hebben.

Laat 2 eetlepels kokosolie goed heet worden in een hapjespan. Bak hierin de lever circa 2 tot 3 minuutjes aan iedere kant.

Verdeel over 2 borden en druppel er eventueel wat citroensap over.  Op de foto is wat peterselie als garnering gebruikt.

Tips: serveer met gebakken uien en champignons. Lekker met homemade olijfonaise.

Geniet, Mandy
KA – LV – SV – GV 

KA = koolhydraatarm
LV = lactosevrij
SV = suikervrij

GV = glutenvrij

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord