Gevulde marsepein rolletjes

Deze zalige marsepein rolletjes vergen wat voorbereidingstijd en geduld maarrrrrr, dan heb je ook wat! Ons testpanel was meer dan enthousiast en de geluiden die bij heerlijk eten horen, vulden onze woonkamer. Een deelwaardige traktatie dus. Wel een dagje van tevoren beginnen.  Ja, het is bewerkelijk. Laat dat je er vooral niet van weerhouden om deze feestelijke lekkernij te maken.

Gevulde marsepein rolletjes

Ingrediënten marsepein:

200 gr amandelmeel
1/2e tl vers citroensap
Dadelpuree gemaakt van 3 ontpitte dadels en 100 ml kokend water

Ingrediënten vulling:

2 rijpe bananen
25 gr cacaopoeder
65 gr kokosboter (santen), gesmolten
1/4e tl vanillepoeder

Pure chocolade (70% cacao of meer) voor het chocolade laagje aan de buitenzijden

Bereiding:

Zet de ontpitte dadels in het kokend water, en zet opzij.

We beginnen met het maken van de vulling. Smelt de kokosboter au bain marie. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix er met de staafmixer een mooie egale mousse van. Zet de mousse een nachtje afgedekt in de koelkast.

Pureer de dadels met het water. Kneed dit samen met het citroensap met de hand, goed door het amandelmeel. Draai er een rol van en draai deze in huishoudfolie. Leg de marsepein ook in de koelkast.

De volgende dag:

Bekleed een schaal met bakpapier.

De volgende dag weeg je de vulling af en draai je er met de hand 10 gelijke rolletjes van. Ja, dat geeft een gezellig chocoladeboeltje. Leg deze op het bakpapier en schuif terug in de koelkast.

Haal de marsepein uit de koelkast. Druk het wat plat, leg het tussen twee stukken bakpapier en rol het uit met een deegroller. Hoe dunner hoe mooier het wordt. Snijd er 10 gelijke reepjes/lapjes uit. (meet even met een rolletje vulling hoe groot ze ongeveer mogen worden. Je kunt niet na 1 keer rollen, 10 lapjes snijden. Je vouwt de overgebleven marsepein steeds opnieuw tot een bal en herhaalt de handelingen tot je 10 rolletjes kunt maken.

Rol heel voorzichtig (zoals je op de foto ziet, kan het ietwat scheuren) een staafje vulling in ieder lapje marsepein. Je kunt het rolletje met een warme hand dicht wrijven. Leg ze even terug op het bakpapier.

Smelt zo’n 40 gram chocolade au bain marie. Laat licht afkoelen en dip de uiteinden van de rolletjes in de chocolade. Leg wederom op het bakpapier en zet terug in de koelkast tot gebruik.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord