Gouden Melk

Doe je lichaam een plezier en drink eens een glaasje Indiase ‘Gouden Melk’ voor het slapen gaan. De immuunsysteembooster die ook nog eens blijer maakt!

Kurkuma (geelwortel) staat bekend in India als het ‘heilige poeder’. Het wordt al eeuwen gebruikt voor wondgenezing en tegen infecties. Het wordt als een natuurlijk antibiotica gezien en werkt ook goed tegen verkoudheid en keelpijn. 

Daarnaast ondersteunt het onze spijsvertering en lever. Het zuivert ons bloed, en het zou zelfs de strijd met kanker, alzheimer en artritis aangaan door de ontstekingsremmende werking.

De zwarte peper versterkt de werking van de kurkuma. Hierdoor is het drankje extra verwarmend. 
Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat het ook nog eens een bijzonder maar lekker drankje is. Want het kan gezond zijn wat het wil….ik wil m’n smaakpapillen ook te vriend houden. 😉

SONY DSC

Ingrediënten voor 1 portie:
200 ml amandelmelk (ongezoet)
½ tl gemberpoeder
½ tl theelepel kurkuma
snufje zwarte peper
1 el honing
Bereiding:

Maak bovenstaande ingrediënten (m.u.v. de honing) in een steelpannetje al roerend warm. Zorg dat het niet gaat koken. Breng op smaak met de honing.

Schenk in een leuk glas en drink zo warm mogelijk.
Geniet, Mandy
LV – GV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

5 reacties

  1. Interessant! Ik heb even gegoogled op kurkuma, je komt de meest verbazingwekkende verhalen tegen. Ik denk alleen wel dat je dan de biologische, onbewerkte soort kurkuma moet hebben, niet de goedkope potjes uit de supermarkt. Geldt ook voor cayennepeper (ook zo ongelooflijk gezond) bijvoorbeeld.

  2. Helemaal met je eens Karien!

  3. Je schrijft: zo warm mogelijk drinken. Ik zeg: niet te warm want dan gaat de werking van de honig verloren.

  4. Met een snufje krijg je een nog warmer gevoel vind ik!
    Groet, maren

Geef een antwoord