Gouden Melk

Doe je lichaam een plezier en drink eens een glaasje Indiase ‘Gouden Melk’ voor het slapen gaan. De immuunsysteembooster die ook nog eens blijer maakt!

Kurkuma (geelwortel) staat bekend in India als het ‘heilige poeder’. Het wordt al eeuwen gebruikt voor wondgenezing en tegen infecties. Het wordt als een natuurlijk antibiotica gezien en werkt ook goed tegen verkoudheid en keelpijn. 

Daarnaast ondersteunt het onze spijsvertering en lever. Het zuivert ons bloed, en het zou zelfs de strijd met kanker, alzheimer en artritis aangaan door de ontstekingsremmende werking.

De zwarte peper versterkt de werking van de kurkuma. Hierdoor is het drankje extra verwarmend. 
Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat het ook nog eens een bijzonder maar lekker drankje is. Want het kan gezond zijn wat het wil….ik wil m’n smaakpapillen ook te vriend houden. 😉

SONY DSC

Ingrediënten voor 1 portie:
200 ml amandelmelk (ongezoet)
½ tl gemberpoeder
½ tl theelepel kurkuma
snufje zwarte peper
1 el honing
Bereiding:

Maak bovenstaande ingrediënten (m.u.v. de honing) in een steelpannetje al roerend warm. Zorg dat het niet gaat koken. Breng op smaak met de honing.

Schenk in een leuk glas en drink zo warm mogelijk.
Geniet, Mandy
LV – GV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

5 reacties

  1. Interessant! Ik heb even gegoogled op kurkuma, je komt de meest verbazingwekkende verhalen tegen. Ik denk alleen wel dat je dan de biologische, onbewerkte soort kurkuma moet hebben, niet de goedkope potjes uit de supermarkt. Geldt ook voor cayennepeper (ook zo ongelooflijk gezond) bijvoorbeeld.

  2. Je schrijft: zo warm mogelijk drinken. Ik zeg: niet te warm want dan gaat de werking van de honig verloren.

Geef een reactie