Granola

Granola. Er zijn echt gigantisch veel variaties van te vinden op het wereldwijde web. Ik kon niet achterblijven natuurlijk. Wat ik lekker vind aan deze versie, zijn de knapperige niet al te zoete clustertjes. Ook lekker om zo af en toe eens een handje van tussendoor te nemen. Al blijft een handje moeilijk als je er aan begint. 😉 

Ik heb gekozen voor een fruit- en havermoutvrije variant. Zo is het ook makkelijk koolhydraatarm te maken voor de liefhebber. Wel graag fruit? Maak dan eens mijn superfood cruesli. 

Deze granola is een onderdeel van het 2015 kerst dessert. Maar natuurlijk het hele jaar door lekker.

Granola

Ingrediënten:

200 gr gemengde noten (ongebrand, ongezouten)
1 el gebroken lijnzaad
1 el zonnebloempitten
1 eiwit
1 el water, lauw
2 el kokosolie, vloeibaar
2 tl koekkruiden
1/4e tl zeezout
1/2e tl vanillepoeder (of extract)
2 el kokosbloesemsuiker (of wat stevia gebruiken voor lowcarb)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Hak de noten grof in een keukenmachine. Meng er het lijnzaad, de zonnbloempitten, koekkruiden, zeezout, vanillepoeder en kokosbloesemsuiker doorheen.

Mix het eiwit samen met het water en de vloeibare kokosolie met de staafmixer. Meng dit door de notenmix.

Verdeel nu met een spatel de notenmix over de ovenplaat. Je ziet dat er clustertjes tussen liggen, dat hoort.

Zet de granola 10 minuutjes in de oven. Schep er rustig met de spatel doorheen. Draai de oven terug naar 100 graden en bak het nog voor zo’n 10 minuutjes. Houd het goed in de gaten, het verbrand makkelijk. Schep het direct van de ovenschaal zodat het goed kan afkoelen.

In een afgesloten pot op een donkere plek bewaren.

Lekker als ontbijt door de (kokos)yoghurt maar ook lekker als garnering op desserts of zo…als tussendoortje.

Variatietip: vervang de koekkruiden door cacaopoeder. 

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

5 comments

  1. Hierbij word geen gebruik meer gemaakt van kwark of yoghurt?

    1. Niet in het recept nee, maar je kunt het daar wel doorheen doen als ontbijt bijvoorbeeld.

  2. Kan die ook met sukrin?

Leave a Reply