Griekse hartige muffins

Ons dorp is klein, heel klein, zoals ik al eens eerder schreef. Geen winkel te bekennen. Toch kent ons dorp veel creativiteit. Zo ook een aantal toneelverenigingen. 1 van deze groepen speelt dit seizoen een satire op Mama Mia. Ik ken een aantal spelers redelijk goed en de rest van gezicht. Ons kent ons. 

Doordat er een aantal dol zijn op al het lekkers wat puur en lekker leven met zich meebrengt, is inmiddels de hele groep er bekend mee. Ik dacht, doe eens gek en bak eens wat voor deze mensen.

Mama Mia speelt zich af op een Grieks eiland. Heel voor de hand liggend dus dat het een hapje met dit thema moest worden. Ik nam best een risico want deze muffins heb ik speciaal voor de groep bedacht en dus ook nog niet eerder gebakken. Fingers crossed voor de oven dus. Het rook heerlijk in onze keuken en ja hoor, ze rijzen. Pfieuw! 😀

Afkoelen en zelf even keuren natuurlijk. Sodemieter wat lekker! Het bouwvakkers team in ons huis gaf van te voren aan ‘er niet zoveel om te geven’. Na het proeven zeiden ze allemaal, ja…da’s toch wel heel lekker dit. Hoera! Dat hoort dit kokje graag. 

Toen ik de muffins naar 1 van de spelers bracht en vertelde dat het Griekse muffins waren vroeg hij: ‘waarom heb je daarvoor gekozen?’ Ik vertelde de achterliggende gedachte en toen zei hij: ‘ooooh, nou dan hebben we je op het verkeerde been gezet qua titel, en dat moet ook’. 

Griekse hartige muffins

Ach nou ja, ik kreeg later te horen dat ze heerlijk werden bevonden. Het theaterstuk leek inderdaad in de verste verte niet op de bekende musical. Maar wat was het leuk. Ik heb tot tranen gelachen, heerlijk!  Iedereen weer blij. 

DSC00570


Ingrediënten voor 12 muffins:

4 eieren (large)
35 gr kokosolie (smelten)
60 ml amandelmelk
75 gr feta, fijngehakt
1 el Gyroskruiden (20 gr)
¼ tl zeezout
50 gr amandelmeel
25 gr kokosmeel
2 el lijnzaad, zeer fijngemalen (15 gr)
30 gr zwarte (bio) olijven, gehakt
30 gr zongedroogde (bio) tomaatjes op oliebasis, gehakt
15 gr wijnsteen bakpoeder
pijnboompitten ter garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, gyroskruiden en wijnsteenbakpoeder in een kom, goed door elkaar. Zet opzij.

Hak de fetakaas, de olijven en de tomaatjes fijn en zet opzij.

Doe de 4 eieren samen met de kokosolie en de amandelmelk in een maatbeker en mix een minuut met de staafmixer.

Schep het eimengsel goed en gelijkmatig door de meelmix. Schep er nu rustig de fetakaas, olijven en tomaatstukjes door.

Verdeel het beslag over 12 siliconen muffin vormen. Zet ze voor zo’n 10 minuutjes in de oven. Draai ze even om en zet ze nog voor zo’n 10 minuutjes terug. Laat afkoelen en serveer met tzatziki saus uit mijn kookboek of homemade kruidenboter.

Geniet, Mandy
SV – KA – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie