Avocado. Ik hoor heel vaak dat mensen dit nog nooit gegeten hebben. Ik zou zeggen waag je er eens aan. Buiten het feit dat deze zachte, romige vrucht super gezond is, kun je het zowel in zoete gerechten (zoals de chocolademousse) als hartige gerechten verwerken. Zelf vind ik een simpele halve avocado met bijvoorbeeld wat peper, zout en olie ook heerlijk! Ook is het een zalige plantaardig vervanger voor boter op een cracker met pit en maakt hij je groene smoothie lekker romig. Maar zou ie het ook goed doen in een broodje? Jawel hoor. Een lekker pittig broodje met een vleugje Mexico, caramba!
120 gr zeer fijn gemalen lijnzaad
15 gr psylium inuline vezels (vlozaad)
2 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl kurkuma
½ tl Keltisch zeezout
1 tl knoflookpoeder
½ tl zwarte peper
1 sjalot (zeer fijn gehakt)
hand verse basilicum
1 rijpe avocado
3 bio eieren
4 el kokosolie
Bereiding:
Schep het vruchtvlees van de avocado samen met de basilicum, de eieren en de olie in een kom. Maak er met de staafmixer een mooie egale massa van.
Schep nu alle ingrediënten (met uitzondering van de sjalot) losjes door elkaar en schep er als laatste de sjalot doorheen. Giet dit mengsel in een (siliconen of goed ingevet) cakeblik en bak dit in circa 40 minuten mooi bruin. Steek met een houten prikker in het broodje. Wanneer deze er schoon uitkomt is het broodje gaar.
Geniet, Mandy