Ham-Ei en Krabsalade

In mijn omgeving is het inmiddels geen nieuws meer, maar voor mogelijke (nieuwe) blogbezoekers wel….

Nog geen 2 jaar geleden was ik nog zo’n kleine 40 kilo zwaarder. Dat was letterlijk en figuurlijk een zware last. Nu ik dan eindelijk van deze kilo’s verlost ben wil ik nooit meer terug naar af. Nooit meer ‘lijnen’ maar goed voor mezelf gaan zorgen. Ik ben me in de afgelopen periode heel bewust geworden van mijn lichaam en van wat het nodig heeft. (en misschien nog wel meer van het niet nodig heeft). Toch moet het leven ook leuk zijn en daar hoort eten bij (vind ik). Geen light voor mij *beentheredonethat* (wat in mijn beleving ook zeker niet de beste keus voor je lichaam is). Ik kies heel bewust voor een koolhydraat beperkte leefstijl. De koolhydraten die ik gebruik zijn ‘traag’ zoals dat zo mooi heet en zorgen voor een stabiele suikerspiegel. Ik eet geen geraffineerde suiker en geen brood. Ik probeer zo biologisch mogelijk en E-nummer vrij te eten en beweeg op z’n tijd ook nog eens. 🙂

Tjeetje wat een gedoe hoor ik je denken! Maar echt…in het dagelijks leven blijkt dit reuze mee te vallen. Daarnaast voel ik me prima en blijf ik mooi (stabiel) op mijn (niet meer zo heel) nieuwe gewicht. Blij, gezond, fit en relaxed! 

Ik bak mijn eigen broodvervanger en maak vaak ook zelf beleg. Wat dan?
Nou…hieronder vind je 2 (h)eerlijke soorten. (al zeg ik ’t zelf). Hoe simpel kan ‘t zijn!

ham ei krab

Ham-Ei salade

Ingrediënten:

100 gr (bio) beenham (of rookvlees) in kleine blokjes
2 gekookte eieren
(verse) bieslook
(verse) basilicum
(verse) peterselie (allemaal uit eigen tuin)
1 el homemade mayonaise
1 el (olijf) olie
kokosolie
zwarte peper
Keltisch zeezout
pittige kerriepoeder

Bereiding:

Bak de beenham met de kruiden in de kokosolie.

Prak de gekookte eieren heel fijn (met een vork). Doe alles bij elkaar en schep de olie en de mayonaise erdoor.

Doe er wat Keltisch zeezout en verse peper over. Sluit de bak goed af en bewaar in de koelkast.

Krabsalade

Ingrediënten:

blikje vis naar keuze (kan zalm zijn maar ook krab)
1 el (geiten) roomkaas
1 el (homemade) suikervrije mayonaise
Cayennepeper
paprikapoeder
bieslook
Keltisch zeezout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten m.u.v. de bieslook bij elkaar in een kom en zet de staafmixer erop totdat er een mooie gladde massa ontstaat. Schep daarna de bieslook erdoor.
Sluit de bak goed af en bewaar in de koelkast.

Geniet, Mandy
KA – GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

2 comments

  1. Hee Mandy,

    Staat het recept van waar de salade op zit er ook tussen? Ik kan het niet vinden. En de homemade mayonaise?

    Groetjes,
    Cynthia

Leave a Reply