Hamburgers met verse munt

Dat velen van jullie van gehakt houden, bleek een aantal weken geleden wel op de Puur en Lekker Leven Facebook pagina. Ik postte daar gehaktballen en dat vonden jullie massaal leuk. En dat vind ik dan weer heel leuk. 🙂 De hamburgers in deze blogpost lijken me dan ook op zijn plaats. 

In het dorpje waar wij wonen zijn geen winkels. Helemaal geen? Nee. 
Voor de wekelijkse boodschappen rijd ik dus (op zijn minst) naar het aangrenzende dorp. Hier hebben ze behoorlijk wat winkels. Maar dat is naast ons winkelloze dorpje al snel natuurlijk. 

Ons buurdorp is maar liefst 2 Turkse winkels rijk. Ze hebben daar schapen- en geitenzuivel, verse dadels, olijven, noten, kruiden en…bio (schapen)vlees. Wij kopen daar af en toe gehakt. Dat wordt gemaakt terwijl je wacht. Hoe super is dat!

SONY DSC

Onderstaand recept is met lamsgehakt, maar kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld runder- of kipgehakt.

Ingrediënten voor 4 burgers:

400 gr (lams)gehakt
2 teentjes knoflook
1 flinke hand verse muntblaadjes
½rode peper zonder zaadjes en lijst
1 sjalot
1 flinke hand verse peterselie
½ tl Keltisch zeezout
snufje kaneel
kokosolie

4 eieren
400 gr ijsbergsla
(Homemade) suikervrije mayonaise (eventueel i.c.m yoghurt, citroen en knoflook)
OF
Suikervrije mosterd (even etiketten lezen, dat zijn er namelijk niet zoveel)

Garnering:

Schijfjes tomaat, uiringen, schijfjes komkommer, zuurkool, zure augurk, paprika reepjes, avocado of welke andere groenten je maar lekker vindt.

Bereiding:

Doe de knoflook samen met de munt, peterselie, rode peper en sjalot in een keukenmachine en maal deze fijn. (snijden kan natuurlijk ook). Meg dit goed door het gehakt met het zout en het snufje kaneel en maak er 4 gelijke burgers van. Doe wat kokosolie in een keramische bakpan en bak de 4 burgers in zo’n 5 minuutjes om en om gaar en mooi bruin.

Bak in een andere pan, 4 (spiegel) eieren.

Beleg 4 borden met groenten naar keuze. Leg op ieder bord een hamburger en leg hier dan weer een gebakken ei op. Serveer er wat (zelfgemaakte) mayonaise of mosterd bij.

Koud zijn deze burgers ook heerlijk, en is dit samen met wat rauwkost en een gekookt eitje een prima meeneemlunch.

Geniet, Mandy
LV – GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

3 reacties

  1. Das weer n heerlijke. Ik kom tijd te kort om alles te maken. gelukkig n weekje vrij dus gaat goed komen !! hihi.

  2. Dit zo net gemaakt voor het avondeten, wel met een. ( speltwalnootbroodje er onder, munt en peterselie en de sla uit eigen kruiden/ minituin, wat hebben we gesmuld! Zo lekker!

Geef een reactie