Hele kip uit de slowcooker

Soms word je spontaan verliefd. Niet dat we dat nog niet waren. Maar als je hart heel groot is, dan blijkt er altijd ruimte. Zo kwam het, dat we sinds gisteren een kleine gezinsuitbreiding kregen. Ik zeg klein, omdat ze werkelijk piepklein is. Maar ze heeft een groot karakter. Ze heet Grietje en de rest van onze roedel moest maar heel kort wennen. Binnen een paar uur, vonden Diesel, ons hondje van 15 en Soof, onze Maine Coon poes van een half jaar, het helemaal prima dat ze ook hier woont. Grietje is een chihuahua-Franse buldog kruising. Vannacht moest ze heel even huilen, alleen op haar nieuwe plekje. We hadden ons hier al op voorbereid, maar na een kwartiertje was het gepiep….alweer gepiept. Ze is super druk en mega blij! Dat vindt Soof heel gezellig. Diesel gaat ondertussen haar eigen oude, stijve gangetje. Door deze spontane liefde vergat ik te koken.

 

De kip die ik hier vandaag deel, maakte ik vorige week al eens. Ik besprak dit met 1 van m’n lieve vriendinnen. Zij zei: wat een briljant idee! Een hele kip in de slowcooker. Dat ga ik ook maken. Gelukkig maar. Zo kon ik vandaag haar foto’s stiekem gebruiken, en jullie verblijden met mega lekkere kip! Ze schreef: OMG, volgende week maak ik dit weer!

In onze vriendenkring zitten veel gelukkige slowcooker bezitters. Heel fijn voor druk bezette personen. Je zet de pan in de ochtend aan, en in de avond staat er een heerlijk warme maaltijd op tafel. Uitvinding van de eeuw! Als je op mijn blog onder zoekfunctie: slowcooker intypt, dan komt er nog een lekker kipgerecht naar boven.

Ingrediënten:

Kipkruiden:

2 el paprikapoeder
1 tl Himalaya zout
1 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
mespuntje cayennepeper
1/4 tl zwarte peper

——————-

1 grote ui
5 tenen knoflook
verse citroentijm
1 hele kip

Bereiding:

Meng de kruiden in een kom. Snijd de ui in grove stukken, en kneus de tenen knoflook. Verdeel de ui en 3 tenen knoflook over de bodem van de slowcooker.

Wrijf de kip in met het kruidenmengsel. Vergeet niet goed tussen en onder z’n pootjes te kruiden. Heb je wat kruiden over? Doe dit dan in de buikholte van de kip samen met de 2 tenen knoflook en de citroentijm.

Leg de kip op de uien, doe de deksel op de pan en zet deze op High/Hoog.

Laat de kip zo’n 4-5 (of 6) uur koken, of totdat het vlees van het bot valt.

Mocht je nu een knapperig velletje willen (want dat krijgt de kip in zo’n slowcooker niet), dan kan je hem nog even onder de grill of in de oven leggen. Til de kip voorzichtig met bijvoorbeeld 2 spatels uit de pan, en leg hem in een braadslee. Lepel een paar eetlepels vocht uit de pan over de kip en schuif hem in de oven. Lekker joh!

Geniet, Mandy
SV – GV – KA – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie