Herfstcake

Pompoen, sinaasappel, kaneel….herfstsmaken. Wind, warm gekleurde bladeren. Het zonnetje en een regenbui wisselen elkaar af. Zo ook koude en milde dagen. De natuur maakt zich op voor de winter. 

Er vallen opvallend veel eikels. Volgens een oude volkswijsheid kun je hieruit opmaken dat er een strenge winter aankomt. Ik vind dat helemaal prima en hoop er zelfs stiekem een beetje op. De afgelopen winters waren zacht. Afgelopen Kerstmis was zeker niet winterjas-en-chocolademelk-waardig. 

Maar goed, stap voor stap, herfst eerst. Eentje met pompoen, sinaasappel en kaneel. Herfstcake. Lekker na een wandeling, bij een kop vanilla chai thee, warme sokken en een film. Maar ook een fijn ontbijtje.

DSC00754

Ingrediënten:

200 gr amandelmeel
150 gr pompoenpuree
1 el sinaasappelsap
rasp van een halve (bio) sinaasappelschil
2 grote eieren
2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
1/4 tl zeezout
1/2 tl amandel extract
1 el speculaaskruiden
1 el kaneelpoeder
flinke draai zwarte peper
50 gr kokosbloesemsuiker
halve amandelen voor de garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng het amandelmeel samen met het bakpoeder, zeezout, speculaaskruiden, kaneel, kokosbloesemsuiker en zwarte peper in een kom.

Meng met de staafmixer de eieren, het sinaasappelsap, pompoenpuree, amandelextract tot een mooie egale mousse. Schep dit door de droge ingrediënten en meng de rasp van de sinaasappelschil erdoor.
Schenk dit deeg in een siliconen cakevorm. Druk de halve amandelen voorzichtig in het deeg.

Zet dit voor zo’n 45 minuutjes in het midden van de oven. Laat afkoelen voordat je de cake in (circa 16) plakken snijd. Je kunt de cake prima in plakken invriezen.

Tip: Meng eens wat speculaaskruiden door amandelpasta en smeer dit op een plak.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

4 reacties

  1. Hmm.. deze ziet er echt heerlijk uit! Én gezond. Ik vind het alleen altijd zo jammer dat amandelmeel zoveel calorieën bevat. Weet je toevallig een alternatief? (:

  2. Hoi Charelle, Ik kijk anders naar calorieën (of niet eigenlijk) 😉 maar naar voedingswaarden van ingredienten. Deze cake is op deze manier glutenvrij en voedzaam. Wanneer je niet op je gluteninname let, zou je het meel 1 op 1 kunnen vervangen voor biologisch speltmeel.

  3. Hoi Mandy enig idee waar ik pompoenpuree kan krijgen of moet je dat zelf maken?
    Groetjes Melanie

  4. Dat maak je zelf. Volg het linkje in het recept.

Geef een antwoord