Weer een toetje als ontbijt, omdat ik (en alles in mij) er zo van houd! En voor de ik-wil-graag-wat-langer-blijven-liggen-mens een variatie die prima als ‘snel’ en voedzaam ontbijt kan fungeren…muesli die je ook als reep kunt verwerken.
Ingrediënten:
600 gr rauwe, ongebrande gemengde noten (walnoten, amandelen, pecan-, hazel-, macademia- en paranoten)
100 gr geraspte kokos.
2 el gebroken lijnzaad
kaneel of koekkruiden naar smaak
merg van een half vanillestokje
snuf (Keltisch) zeezout
5 flinke eetlepels vloeibare (kokos)olie
2 el sukrin
Bereiding:
Hak de noten grof. Schep alle ingrediënten (met uitzondering van de sukrin) door elkaar en doe dit mengsel op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 80 graden en plaats de bakplaat voor circa 20 minuten in het midden van de oven. Regelmatig om blijven scheppen. Laat het goed afkoelen en schep er dan de sukrin doorheen. Schep in een weckpot en sluit af.
Lekker als ontbijtje door een yoghurt naar keuze met eventueel wat (vers of gedroogd) fruit.
De mueslirepen kun je maken op dezelfde manier als de crackers met pit. Dan heb je een gezond en snel ‘meeneem’ ontbijtje of lunch.
KA – GV – SV – LV
hoi Mandy,
Ik heb je muesli gemaakt, super lekker.
hij blijft wat vet van de kokosolie klopt dat of moet ie droog zijn?
en hoe lang kan ik em bewaren?
Hoi Sabrina,
De volgende keer ietje minder vet gebruiken. Gebakken muesli kun je wel een paar weken in een afgesloten (weck)pot bewaren.