Homemade Muesli

Weer een toetje als ontbijt, omdat ik (en alles in mij) er zo van houd! En voor de ik-wil-graag-wat-langer-blijven-liggen-mens een variatie die prima als ‘snel’  en voedzaam ontbijt kan fungeren…muesli die je ook als reep kunt verwerken.

Ingrediënten:

600 gr rauwe, ongebrande gemengde noten (walnoten, amandelen, pecan-, hazel-, macademia- en paranoten)
100 gr geraspte kokos.
2 el gebroken lijnzaad
1 el chiazaad
kaneel of koekkruiden naar smaak
merg van een half vanillestokje
snuf (Keltisch) zeezout
5 flinke eetlepels vloeibare (kokos)olie

Bereiding:

Hak de noten grof. Schep alle ingrediënten door elkaar  en doe dit mengsel op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 80 graden en plaats de bakplaat voor circa 20 minuten in het midden van de oven. Regelmatig om blijven scheppen.

Lekker als ontbijt door een yoghurt naar keuze met eventueel wat (vers of gedroogd) fruit.

De mueslirepen kun je maken op dezelfde manier zoals de crackers met pit worden gemaakt. Dan heb je een gezond en snel ‘meeneem’ ontbijtje of lunch.

homemade muesli

Geniet, Mandy
KA – GV – SV – LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

 1. hoi Mandy,

  Ik heb je muesli gemaakt, super lekker.
  hij blijft wat vet van de kokosolie klopt dat of moet ie droog zijn?
  en hoe lang kan ik em bewaren?

  1. Hoi Sabrina,

   De volgende keer ietje minder vet gebruiken. Gebakken muesli kun je wel een paar weken in een afgesloten (weck)pot bewaren.

Geef een reactie