Ik ga op reis en ik neem mee…..

Wij gaan graag op vakantie! Dat wil zeggen een dag (liever nog een paar) doorbrengen in een andere (liefst zonnige) omgeving. Over een paar weken is het voor ons Nederlanders weer zover en vertrekken we massaal richting zonniger oorden. 
Maar…voordat je er bent ben je vaak al (veel te) vroeg uit de veren, heb je al diverse keren de inhoud van de koffers, en daarna de inhoud van de auto gecheckt. Heb je veel (te veel) tijd in rijen doorgebracht (inchecken, koffers, toiletten etc.). Je bent de kinderen en de paspoorten al 3 keer ‘kwijt’ geraakt en iedereen begint honger en dorst te krijgen.  

Buiten het feit dat de tankstations, pretparken en vliegvelden de prijzen goed weten, is het vaak ook lastig om daar wat gezonds (lees; wat niet voorverpakt en/of uit een automaat of frituur komt rollen) te
krijgen. 

Omdat je moe, gestrest, geïrriteerd en hongerig bent, kies jetoch maar voor zo’n kleffe veel te zoete/zoute hap waardoor je na het eetmoment jezelf meestal zeker niet energieker en voldaan voelt maar juist het tegenovergestelde. 

Honger en ondefinieerbaar voedsel zijn voor mij allebei een ‘no-go’. Ik houd ervan om eten klaar te maken voor de reis! Een tas vullen met gezonde snacks duurt niet langer en kost niet meer dan een tas vullen met allemaal voorverpakte hapjes.  

We nemen vaak een goede hoeveelheid gezond eten mee omdat je gemiddeld een dag of anderhalf aan het reizen bent voordat je die heerlijke niks-moet-alles-mag vakantiebestemming hebt bereikt. 

Pretpark en autoreis tips:
(Alles voorzien van een * zijn (ook) vliegtuigtips)
Koeltas (met koelelement)
Rugzak*
Plaid
Een buggy is vaak HET ultieme ‘vervoersmiddel’ in een pretpark met lekker veel ‘laadruimte’
Thermoskan gekookt (warm) water (voor een kop thee of bouillon)
Thermoskan (groene) smoothie
Theezakjes en (bio) bouillonpoeder van bijvoorbeeld: Cenovis
Lege waterfles(sen) die je overal opnieuw kunt vullen en leeg mee door de douane mag nemen*
Je mag je eigen eten mee aan boord van het vliegtuig nemen, alleen vloeibare stoffen (meer dan 100 ml.) zijn verboden
Ongebrande, ongezouten notenmix*
Gedroogd en ongezoet fruit (dadels/vijgen/abrikozen/gojibessen)*
Goed afsluitbare bakjes met wortel, komkommer, tomaatjes*
Potje notenpasta (lekker in combinatie met banaan of appel)
Hardgekookte eitjes
Koud vlees (bijvoorbeeld: gebakken kip)
Kokos bliss balls
Mango-macadamia snack* (in dit blog)
Zorg dat je voor vertrek goed ontbeten hebt en maak van de lunch een gezellige picknick. Blijf de honger voor door iedereen op tijd van een verantwoord tussendoortje te voorzien. Maar vergeet vooral niet dat je er-op-uit bent en dat er dus (bijvoorbeeld) best een ijsje gegeten mag worden. Zo blijft het voor iedereen leuk en ontspannen.
mangobite
Zomerse Mango-macadamia snack (20-25 stuks)
Ingrediënten:
100 gr rauwe macadamia noten
100 gr ongezoete, gedroogde mango
50 gr kokosrasp
50 gr fijn gemalen ongebrande pistachenootjes
pulp van 1 vanillepeul (optioneel)
1 tl citroensap
1 el koud geslingerde honing  (optioneel)
snufje Keltisch zeezout

Bereiding:

Wel de macadamia’s zo’n 4 uur in water. Spoel ze daarna goed af.

Wel de mango zo’n 20 a 30 minuten totdat deze wat zachter (maar niet ‘papperig’) is geworden.  Doe alle ingrediënten bij elkaar in een maatbeker (zonder de honing en de pistachenootjes) en maak er met de staafmixer een mooie egale massa van. (in een keukenmachine gaat dit waarschijnlijk beter, maar zo luxe ben ik niet uitgerust).

Proef of de mango-mix nog wat zoet kan gebruiken. Zo ja, doe dan de honing erbij en blend nog een keer.  Schep er iedere keer een flinke theelepel uit en draai er balletjes van. Rol ze daarna nog even door de pistachenootjes.

Je kunt ze in de koelkast zo’n 2 weken bewaren (als ze dat redden). 😉

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Dit klinkt heerlijk!!!
    Waar kun je ongezoete, gedroogde mango kopen?

    1. Ik koop het vaak op de (bio) markt. Maar de meeste natuurvoedingswinkels zoals Ekoland, verkopen het ook. 🙂

Geef een reactie