Kabeljauw Piccata

Het heeft heel lang geduurd, maar ik voel me sinds kort eindelijk rustig, tevreden, zacht. Zacht? Ja, even geen kritiek op mijzelf. Heb je alles onder controle dan? Niet echt, maar dat is voor nu helemaal ok.

Ik wandel wat vaker, ben meer buiten en heb ook meer vrije tijd. Meer balans tussen privé en werk. Voorheen slokte mijn agenda mij op, en liet ik mijn omgeving mijn dagen bepalen. Ik ben er nog steeds voor de  volle 100% als ik er ben, maar plug iets vaker uit. Ik houd me ook aan die met mezelf gemaakte afspraak.

Mijn liefde heeft hier iets meer moeite mee, en zoekt nog even op zijn gemakje naar zijn balans. Hij heeft inmiddels ontdekt dat hij goed kan aarden met zijn handen in de grond. Als ik ‘m even kwijt ben, rommelt hij in de tuin.

Ik voel me dus goed. Bijna zo goed, dat het raar aanvoelt. Ken je dat? Er kan altijd vanalles beter, en waarom is het dan voor nu toch goed? Dat speelt weleens door mijn hoofd. Ik kan er geen zinnig antwoord op geven. Ik ga er maar gewoon in mee.

De mensen om mij heen zeggen op het moment regelmatig: wat zie jij er goed uit! Dat zal dan ook wel komen omdat ik me goed voel? Want qua looks schort er nogal wat aan vind ik zelf. Maar wie zijn leven lang alleen maar bezig is met verandering/verbetering bewerkstelligen, gaat voorbij aan al het moois dat het leven nu al te bieden heeft toch? En dat ga ik niet meer doen.

Een fijn leven bestaat uit het vinden van een goede balans tussen accepteren en tevreden zijn over waar je nu bent en wat je nu hebt, en enthousiast zijn over de mogelijke veranderingen die komen gaan. Zolang ik bij bepaalde onderwerpen/doelen (nog) geen enthousiasme voel, laat ik ze even voor wat ze zijn.

De ondernemer in mij begint ook weer wakker te worden, en ik krijg nieuwe ideeën. Ik dacht dat mijn creativiteit uitputtelijk en dus OP was. Blijkbaar zorgt ‘lege tijd’ voor creativiteit.

Niks te klagen dus. Ik weet ook wel dat ik niet voor altijd in deze positieve toestand ga verkeren. Maar ach, ook dat is ok. “Happiness is… when you love your life”.

Vandaag deel ik met jullie het recept van kabeljauw piccata. Piccata is Italiaans voor een stuk vlees of vis dat geserveerd wordt met een sausje waarin citroen, boter en kruiden verwerkt zijn.

Ingrediënten voor 2 porties:

2 kabeljauwfilets
40 gr amandelmeel
1 el sesamzaadjes
1/2e tl Himalaya zout
flinke draai zwarte peper
Roomboter (om in te bakken)
150 ml vis- of groentebouillon
2 el vers citroensap
30 gr kappertjes, uitgelekt
1 sjalot, fijn gesneden
peterselie ter garnering

Meng het amandelmeel met de sesamzaadjes, zout en peper.
Dep de kabeljauwfilets droog, en paneer deze met de meelmix.
Bak de twee filets in ruim roomboter, voor zo’n 2 tot 3 minuutjes aan beide zijden. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt warm (bijvoorbeeld in de oven).

Doe nu de bouillon, samen met de kappertjes, de sjalot en het citroensap in dezelfde pan. Er ligt misschien nog wat paneermeel in de pan, dat is niet erg. Laat de saus al roerend inkoken, totdat ongeveer de helft nog over is.

Leg de twee filets op twee borden, en verdeel de saus over de stukken vis.
Lekker met roerbakgroenten naar keuze.

Geniet, Mandy
SV, KA, GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie