Het is EN weekend EN vakantie EN kersentijd….Tsja dan kun je er eigenlijk al niet meer omheen.
Tijd voor taart, suikervrije kersentaart. Ook lekker als ontbijt of toetje.
Ingrediënten:
4 bio eieren
2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
4 medjool dadels
stukje verse gember (5 cm)
kaneel (naar smaak) (ik heb een 1 tl gedaan)
100 gr amandelmeel
snuf Keltisch zeezout
½ tl (wijnsteen) bakpoeder
250 gr verse kersen zonder pit (diepvries fruit wordt te nat)
1 tl vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bananen, de dadels en de gember in stukjes en doe in een mengkom.
Voeg de eieren en de vanille toe en mix met een staafmixer tot een egaal, schuimig geheel.
Meng het amandelmeel met het zout, de kaneel en het bakpoeder en schep dit rustig door het zoete vloeibare mengsel zodat de luchtigheid blijft.
Bekleed een springvorm met bakpapier en giet het beslag er in. Verdeel de kersen over het beslag.
Bak de taart gaar in 15-20 minuten.
Laat het taartje even afkoelen en snijd hem dan in 8 stukken.
Variatietip: bijvoorbeeld ook lekker met abrikozen en appel of aardbeien.
Serveer met (kokos) slagroom of warme chocoladesaus: (stukje pure (72% of meer chocolade smelten en er wat kokosolie aan toevoegen).
Geniet, Mandy
GV – LV – SV
wat een lekkere frisse taart is dit en dat allemaal zonder schuldgevoel achteraf. hier word ik blij van. ga vooral hiermee door manday, love your blog x
Een heerlijke taart.
voor mij alleen wat minder gember