Kerstmis….ik vind het een hele fijne tijd. Lichtjes, liedjes, warmte, samenzijn en hopelijk wat sneeuw. Daar zullen velen het niet mee eens zijn maar sneeuw….ja dat maakt het echt af, vind ik. Zo voor de raam in je foute kersttrui met een warme chocolademelk, kijken naar de grote vallende vlokken, magisch!
Ik mag dit jaar koken voor mijn lieve familie. Dat is mooi want dat doe ik het allerliefst!
Een bonbonnetje bij binnenkomt mag natuurlijk niet ontbreken op deze feestelijke dagen. Op de foto hebben deze bonbons alleen een chocolade top maar uit ervaring blijkt, dat het qua gemak beter is om ook de onderkant van chocolade te voorzien. Iets beter vast te houden en zeker niet minder lekker. 😉
Ingredienten (10-12 bonbons):
1 rijpe banaan
50 gr pecannoten
2 medjoul dadels (zonder pit)
snufje Keltisch zeezout
1 tl kaneelpoeder
1 eetl. ahornsiroop
30 gr cacaoboter
1 el kokosolie
Garnering:
50 gr pure chocolade (70% of meer cacao)
2 el kokosrasp
2 el gojibessen
Bereiding:
Smelt de cacaoboter en kokosolie au bain marie. Snijd de banaan in plakjes, de dadels in stukjes en doe alles bij elkaar in de keukenmachine tot er een mooie egale massa ontstaat.
Verdeel deze bonbonvulling over vormpjes naar keuze en zet deze voor tenminste 2 uur in de vriezer. Smelt na deze tijd de chocolade en maal de kokosrasp en de gojibessen fijn.
Druk de bonbons uit de vormpjes, druk de bovenkanten in de gesmolten chocolade en strooi en per stuk direct (kerst) garnering overheen. Zet even terug in de vriezer en druk daarna de onderkanten ook nog even de gesmolten chocolade. Laat weer even hard worden in de vriezer.
Ik bewaar ze zelf in de vriezer en haal ze er een half uurtje voor het bezoek arriveert uit.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV
mmm lijken me heerlijk. Ik ga ze van de week eens maken want ik krijg zaterdag visite. Hoe lang kun je ze in de vriezer bewaren denk je?
Ik denk een dag of 14 Francien…als ze dat halen. 😉