Kibbeling met frisse saus

Kibbeling vond ik vroeger zo af en toe echt een traktatie. Nu is deze gepaneerde en gefrituurde hap volledig uit mijn (eet)leven verdwenen. Het leek me leuk om daar eens een Mandy-versie voor te bedenken en dat is me toch goed gelukt! Ik zal deze keer niet zo lang van stof zijn, des te eerder kun je beginnen met het maken van deze (h)eerlijke snack. Ook lekker als maaltijd met een royale portie groenten (naar keuze).

Ingrediënten voor 4 porties vissticks:
500 gr witvis (naar keuze)
zarte peper
Keltisch zeezout
knoflookpoeder (naar smaak)
uipoeder (naar smaak)
1 el peterselie
1 flink ei
60 gr zonnebloempitten
40 gr amandelmeel
10 gr kokosmeel
4 el sesamzaadBereiding:

De witvis in gelijke stukken knippen/snijden. (circa 2×6 cm). Deze alvast kruiden naar behoefte en wegzetten.

Zonnebloempitten zo fijn mogelijk maken in de keukenmachine. Dit bij de andere meelsoorten doen samen met de kruiden en het sesamzaad.

Het eitje klutsen en hier de stukjes witvis doorhalen. Daarna deze stukjes door het (paneer) meel halen en stevig aandrukken.
Bak ze in de Airfryer 8 minuten op 200 graden. Frituren in kokosolie kan natuurlijk ook.
visstick

Ingrediënten voor de frisse saus:

150 ml homemade mayonaise (recept: verder naar beneden scrollen)
zwarte peper
Keltisch zeezout
1 rijpe (bio) tomaat (in blokjes)
1 sjalotje (fijn gesneden)
1 zure (bio) augurk (fijn gesneden) (Biofit)
1 el augurkennat
1 hard gekookt en geprakt ei
3 el peterselie (gedroogd of vers)

Bereiding:

Schep alle ingrediënten door elkaar en zet afgedekt in de koelkast.

Wanneer je niet van een grove ‘bite’ houdt, dan kun je er met de staafmixer een fijnere saus van maken. Voor dat laatste heb ik zelf gekozen. Zooo lekker!
TIP: ook lekker als saus bij een barbecue.
Ingrediënten voor de mayonaise:
1 ei
1 tl mosterd
2 el verse citroensap
250 ml milde olijfolie
peper
Keltisch zeezout
Bereiding:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Doe het ei en de mosterd in een hoge kom. Giet daarop het citroensap en dan de olie.

Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek de staafmixer heel rustig omhoog. Klaar!

(pimpen met kruiden/knoflook).

Geniet, Mandy
GV – KA – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

3 comments

  1. Frituren in de kokosolie was geen succes hier helaas. Welke airfryer heb jij? Welke kan je aanraden?

Leave a Reply