Sindskort maak ik zelf kipgehakt. Echt super makkelijk en zoveel lekkerder! Ik koop kippendijfilet en maal dit in de keukenmachine tot gehakt. Ik houd van kipburgers en dit zijn veruit de lekkerste burgers die ik ooit gemaakt heb. Hoogste tijd dus om het recept met jullie te delen.
Deze heerlijke koolhydraatarme kip saté burgers zitten vol verse kruiden, zijn snel klaar en niet geheel onbelangrijk, een ware smaaksensatie! Ze hebben een Thais tintje en dat maakt het zomers vind ik. De husband riep tijdens het keuren van deze burgers: ‘hier word ik heeeeel gelukkig van!’
Maak er mijn super lekkere makkelijke satésaus bij, bak deze bruine broodjes en het feest is compleet. 1 broodje is leuk als luxe feesthapje. 2 broodjes zijn prima voor een maaltijd.
Ingrediënten voor 6 burgers:
500 gr kipgehakt
3 bosuitjes, zeer fijn gesneden
rasp van 1 (bio) limoen
1 rode peper zonder lijst en zaden, zeer fijn gesneden
1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
2 el kokosmeel
2 el suikervrije pindakaas (of gemengde notenpasta)
1 el tamari sojasaus of coconut aminos
2 el verse koriander, zeer fijn gesneden
1 el verse munt, zeer fijn gesneden
peper en Himalaya zout naar smaak
2 el ghee of kokosolie om in te bakken
Garnering: gehakte noten of pinda’s naar keuze
Bereiding:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Je hebt nu ruim 600 gram gekruid gehakt. Verdeel dit in 6 flinke burgers. Zet deze nu voor zo’n 20 minuutjes in de koelkast.
Maak de olie heet in een pan. Bak de burgers, op niet te hoog vuur, in ongeveer 5 minuutjes per kant mooi gaar en bruin.
Kipgehakt is zacht, daarom voeg je wat kokosmeel toe. Wanneer de burgers wat steviger worden in de pan, weet je dat ze gaar zijn.
Beleg nu 6 bruine broodjes met de kipburgers, garneer eventueel met wat kruiden en rauwkost naar keuze. Serveer er makkelijke satésaus bij om in te dippen. Groentefrietjes zijn er ook lekker bij!
Ook ideaal om koud mee te nemen als lunch.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV