Een paar weken geleden vroeg ik op Facebook van welk gerecht jullie voor de feestdagen, een puur en lekker leven versie wilden zien. Meerdere keren werd er de traditionele ragout genoemd. Deze komt bij velen nog steeds op tafel tijdens de mooie kerstdagen. U roept, ik experimenteer, met succes! Hieronder vind je een heerlijke, krachtige kip/champignon ragout zonder bloem, waar je zelf nog alle kanten mee op kunt. De knapperige amandelmeelsterren zorgen voor het juiste ‘mondgevoel’, zodat je het bakje van bladerdeeg echt niet mist. En iets verderop in de tekst vind je nog een hele feestelijke variatietip!
Houd je niet van Champignons? Verdubbel de hoeveelheid kip. 🙂
25 gr lijnzaadmeel (lijnzaad heel fijn maken)
2 el sesamzaad
1 eiwit
peper, Keltisch zeezout
peterselie en bieslook (vers of gedroogd)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Knip 2 stukken bakpapier (zo groot als je bakplaat.)Leg het deeg ertussen en rol het deeg met de deegroller, heel dun, uit.Druk met een vorm, sterren uit het deeg Plaats de bakplaat voor circa 15 minuten in de oven.
Houdt het proces ondertussen in de gaten, amandelmeel brandt snel aan.
GV – SV – LV – KA
Ik ga de ragout maken tijdens de kerstdagen en hem dan ook gebruiken bedankt voor het delen van je recepten.
Corina
Geniet van de feestdagen en al het (h)eerlijke lekkers!
Ik heb hem gemaakt de boulion was een beetje te veel deze zou Ik halveren het was erg dun en de sterren waren niet lekker helaas veder de ragout zeker voor herhaling vatbaar!!