Heerlijke malse kipsaté. De groten voordelen van een slowcooker zijn: je vlees wordt nooit droog, en je eten is klaar zonder dat je uren boven je fornuis hangt. Ik word daar heel blij van. Wij aten dit met sperziebonen en courgette, maar het is ook lekker met gebakken bloemkoolrijst of groentefrietjes.
Ingrediënten voor 4 porties:
900 gr kippendijvlees, in blokjes
2 grote witte uien, in blokjes
4 el 100% pindakaas naturel
3 el chilisaus (recept)
5 el kokosmelk (Go-Tan)
3 el tamari sojasaus
2 tenen knoflook, geperst
2 tl sambal badjak
1 teen verse gember, geschild en geperst (knoflookpers)
zwarte peper en zuinig zout
400 gr sperziebonen, beetgaar gekookt
1 grote courgette, in blokjes
Bereiding:
Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de ui en kip, in een maatbeker met een staafmixer tot een saus. Doe nu de kipstukjes en de ui in de slowcooker. Schenk de saus erover, en spatel dit voorzichtig door elkaar. Zet de slowcooker op LOW voor zo’n 4.5 uur. Schep af en toe even door.
Wok de beetgare sperziebonen, samen met de courgetteblokjes kort met (eventueel) wat sambal, peper en zout.
Verdeel de warme groenten over 4 borden en schep hier de kipsaté op. Garneer eventueel met gehakte pinda’s.
Liever geen pinda’s? Gebruik dan notenpasta.
Geniet, Mandy
LV, GV