Vroeger was ik dol op borrelnoten. Ik weet dat ik mijn lichaam met dit knabbeltje geen plezier doe (vol suiker, zout, transvetten), maar wat te knabbelen op z’n tijd vind ik (nog steeds) errug lekker!
Deze knapperige kikkererwten zijn qua smaak en structuur echt een meer dan goede vervanger.
Ingrediënten:
1 pot kikkererwten (afgespoeld, droog gedept en losse vliesjes verwijdert)
2 el pompoenpitten
2 el olijfolie
½ tl Keltisch zeezout
flinke draai zwarte peper
snuf komijnpoeder
snuf cayennepeper
snuf knoflookpoeder
1 tl Gedroogde tijm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep alle ingrediënten (behalve de pompoenpitten) door elkaar en spreid deze uit op een ovenblik bekleed met bakpapier. Zet dit voor een half uurtje in de oven en schep tussentijds regelmatig om. Doe er na deze tijd de pompoenpitten bij en bak deze nog zo’n 10 a 15 minuten mee tot alles lekker ‘knapperig’ is.
Lekker bij de (bio) borrel of als ‘croutons’ over een salade.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV
kan je dit ook bewaren of moet je het maken en opeten?
lies
Ik zou het maken en opeten Lies 😉 Maar je kunt ze in een afgesloten pot heel goed een tijdje knapperig houden. Groetjes, Mandy
Ik wil het maken voor een feestje en moet die dag eerst nog werken. Dus dan maak ik het een dag eerder.
Bedankt voor je snelle antwoord.
Wat een goed idee,ik wil alleen weten waar hasl ik keltisch zeezout vandaan? Nooit van gehoord! Groetjes en bedankt, Lucia
Keltisch, (roze) Himalaya..beiden goed. De laatste vind je tegenwoordig in heel veel supermarkten.
Kan het ook gemaakt worden van kikkererwten die ik eerst zelf laat wellen? Wat zou ik dan aan moeten passen aan het recept?
Ja hoor! Niets verwacht ik. Al heb ik er zelf geen ervaring mee.
Ga het ook proberen al 14 kg alfgevallen met weight watch. Leuk recept
Knap Sylvia!
Hallo Mandy…heb net je site ontdekt en ben reuze enthousiast….het gaat mij om gezond te eten en goed voor m’n lijf te zorgen om zo gezond te blijven ….Mariëtte
Gooi het kikkererwtennat niet weg, maar klop het op met suiker en maïzena en dan kun je het als eiwitschuim in de oven bakken tot merengues. Werkt perfect. Google ook aquafaba en je vindt nog veel meer kikkererwtennat recepten, zoals mayonaise, chocomouse.