Knabbeltjes

Vroeger was ik dol op borrelnoten. Ik weet dat ik mijn lichaam met dit knabbeltje geen plezier doe (vol suiker, zout, transvetten), maar wat te knabbelen op z’n tijd vind ik (nog steeds) errug lekker!

Deze knapperige kikkererwten zijn qua smaak en structuur echt een meer dan goede vervanger.

nootjes2

Ingrediënten:

1 pot kikkererwten (afgespoeld, droog gedept en losse vliesjes verwijdert)
2 el pompoenpitten
2 el olijfolie
½ tl Keltisch zeezout
flinke draai zwarte peper
snuf komijnpoeder
snuf cayennepeper
snuf knoflookpoeder
1 tl Gedroogde tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep alle ingrediënten (behalve de pompoenpitten) door elkaar en spreid deze uit op een ovenblik bekleed met bakpapier. Zet dit voor een half uurtje in de oven en schep tussentijds regelmatig om. Doe er na deze tijd de pompoenpitten bij en bak deze nog zo’n 10 a 15 minuten mee tot alles lekker ‘knapperig’ is.

Lekker bij de (bio) borrel of als ‘croutons’ over een salade.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

3 reacties

  1. kan je dit ook bewaren of moet je het maken en opeten?

    lies

    1. Ik zou het maken en opeten Lies 😉 Maar je kunt ze in een afgesloten pot heel goed een tijdje knapperig houden. Groetjes, Mandy

  2. Ik wil het maken voor een feestje en moet die dag eerst nog werken. Dus dan maak ik het een dag eerder.

    Bedankt voor je snelle antwoord.

Geef een reactie