Het is hier onder de rivieren herfstvakantie. Ik vond het dan ook leuk om een gerechtje met jullie te delen, waar ook de kinderen warm voor lopen. Knakworstjes-Quiche. Knakworstjes-soufflé had ik ook kunnen schrijven, maar quiche bekt lekkerder (vind ik).
Weer eens iets anders dan het eeuwige broodje knakworst. Lekker, voedzaam, koolhydraatarm en heel erg kidsproof! Super leuk om samen te maken op een regenachtige dag.
Ingrediënten 2-3 porties:
10 (kip)knakworstjes
4 eieren (L)
2 el roomkaas, naturel
2 sjalotjes
peper en zout
50 gr (pittige) geraspte kaas naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Snijd de sjalotjes fijn, en bak deze glazig in een koekenpan met wat room- of kruidenboter. Zet opzij. Snijd de knakworstjes in stukjes en schep deze door de gebakken sjalot. Draai het vuur uit.
Mix de eieren samen met peper, zout en roomkaas tot een luchtig geheel. Schep de sjalotjes en de stukjes knakworst in de ovenschaal. Schenk er nu het eimengsel overheen. Garneer met de geraspte kaas, en eventueel nog wat peper.
Zet dit nu voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Koud en warm lekker. Serveer met schijfjes komkommer, Cherry tomaatjes, suikervrije ketchup en homemade mayo.
Extra groenten tip: Makkelijke eters? Dan kun je eventueel wat versie spinazie met de sjalot mee bakken.
Geniet, Mandy
SV, GV, KA