Knapperige Courgette Chips

Het heeft even tijd nodig, maar dan heb je ook wat. Het stond al een tijdje op mijn wat-wil-ik-allemaal-nog-eens-maken lijstje, maar dat het zo’n 2 uur oventijd nodig heeft, weerhield me steeds van het maken van deze ontzettend lekkere chips. Gek eigenlijk, want er wordt toch niet van me verwacht dat ikzelf dan ook 2 uur voor de oven blijf zitten? Ik kan natuurlijk ondertussen gewoon iets anders gaan doen. Maar goed.

Vorig weekend had ik op zondag een pyjamadag. Ken je dat? Gewoon lekker de hele dag in je pyjama door het huis hobbelen zonder ook maar enige verplichting, heerlijk vind ik dat! Dat zorgde voor tijd. Tijd voor het maken van courgette chips. 

Vooral de bite verraste me, lekker knapperig…chips! Wij hebben ze bij ons vegetarisch diner gegeten. Op zondag proberen wij altijd vegetarisch te eten. Deze keer werd het een royale salade met pastinaak frietjes en dus courgette chips.

Ook een pyjamadag in de planning? Trakteer jezelf dan op deze heerlijke chips. Ik denk dat ze het ook goed doen in combinatie met een leuke film. 🙂 Geniet ervan! 

SONY DSC

Ingrediënten:

1 courgette
olijfolie
Keltisch zeezout (of Himalaya zout)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd mooie dunne plakjes van de courgette met een mandoline. Leg deze tussen 2 lagen keukenpapier en dep ze droog.

Haal de bovenste laag keukenpapier van de courgette schijfjes en bestrijk de schijfjes (met een kwast) met een dun laagje olijfolie. Draai ze om er herhaal dit.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Bestrooi het bakpapier licht met zeezout. Gebruik eerder te weinig dan teveel. De courgette schijfjes krimpen tijdens het bakken en worden daardoor snel te zout. Je kunt ze beter na het bakken nog extra zouten als je dat nodig vindt.

Verdeel de schijfjes over de ovenplaat. Ik had 2 ovenplaten vol.

En zet de schijfjes voor zo’n 2 uur in oven. Houd ze uiteraard tussentijds goed in de gaten.

Na deze tijd komen er krokante groentechipjes uit je oven. In een afgesloten bak blijven ze nog zo’n 2 dagen knapperig.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Dit lukt me niet…. Ze worden niet krokant of krimpen heel hard of branden aan…. 🙃

Geef een antwoord