Koolhydraatarme Wafeltjes (zoet & hartig)

Iedereen die mij volgt op Instagram of Facebook, weet dat ik sinds dit weekend als een kind zo blij ben met mijn nieuwe wafelijzertje. Ik heb mijn vrije dagen dan ook voornamelijk bakkend doorgebracht. Helemaal gezellig…én functioneel, want onze vriezer ligt nu vol met diverse varianten wafels.

Veel mensen (ik ook) die hun koolhydraat-inname willen verlagen, hebben moeite met geen brood eten. Deze wafels zijn dé oplossing. Belegbaar met wat jij maar wil. Voor de visite maakte ik zoete wafeltjes en bakte er een appeltje op met kaneel, en garneerde de wafels met een schepje homemade slagroom (ik zoet altijd met wat druppels stevia). Daarover ging nog wat suikervrije Salty Caramel saus, en het feestje was compleet.

Ikzelf kies er op dit moment voor om dat appeltje dan niet te nemen, maar een wafel met slagroom en caramel saus. En dat is natuurlijk een prima koolhydraatarm feestje! Je kunt eventueel (zoals ik al eerder schreef) de appel vervangen door blokjes courgette.

Omdat ik nog niet uitgespeeld was, maakte ik ook hartige wafels. En ik bijt er oprecht ‘broodachtig’ in. Ze hebben een mooi formaat, en vullen goed! Ze zijn ook makkelijk in te vriezen. Té leuk toch? Lekker als lunch of ontbijt met hartig beleg naar keuze. Maar ook lekker bij een kop soep of een goede salade.

Let op! Het allerbelangrijkste is, dat je tussen iedere wafel, je ijzertje opnieuw invet. Ik gebruik deze spray.

Recept voor 8 zoete wafels:

4 eieren (L)
100 gr zuivelspread, naturel
30 gr kokosmeel
1,5 tl psylliumvezels
2 el Sukrin
1 el koekkruiden
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Mix nu de eieren samen met de zuivelspread.
Schenk dit bij de droge ingrediënten, en meng het goed door elkaar. Laat dit zo’n 5 minuutjes rusten, dan zie je dat het wat minder vloeibaar wordt.

Vet het wafelijzertje in. En schep een soeplepel beslag in het midden. Bak dit voor zo’n 4-5 minuutjes. Laat afkoelen op een rekje. Vet het ijzertje opnieuw in, en herhaal dit tot je beslag op is.

Recept 8 hartige wafels:

Houd bovenstaande ingrediënten aan, maar vervang de Sukrin en de koekkruiden, door een hand fijn gesneden prei (deze mix je mee met de eieren en de zuivelspread). En schep door de droge ingrediënten, 100 gram geraspte kaas naar keuze. Ik koos voor cheddar, en voegde nog een draai zwarte peper toe.

De bereiding blijft hetzelfde als van de zoete wafeltjes.

Geniet, Mandy
GV, SV, KA
Mijn favoriete keukenspullen en meer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.