Kvarg Vanille Muffins

Kvarg een heerlijk nieuw kwarkje in diverse smaakjes. Hoog in eiwitten, laag in calorieën EN koolhydraten. De mensen die mij op Instagram volgen, weten dat ik de dag graag start met iets ‘zoets’. Bij voorkeur iets was lijkt op een gebakje, maar wat lekker voedzaam en een stuk gezonder is. Ik zag bij Denisvr ‘kwarkbollen’ voorbij komen. Super makkelijk, koolhydraatarm, goed in te vriezen en heel lekker! Ik maakte er mijn eigen variant op, en deel deze vandaag met jullie.

De foto is zoals je waarschijnlijk wel ziet door mij met m’n telefoon gemaakt, en niet door mijn fotograferende husband. We zijn namelijk aan het verbouwen, en om nu tussendoor te vragen of hij een fotootje van m’n eten wil maken… Dat wil ie best hoor! Maar ik vind dat dan een beetje bezwaarlijk als hij een drilboor in z’n handen heeft. Ik bak deze lekkernij regelmatig, dus de foto wordt nog weleens vervangen.

Dus niet de knapste foto, maar wel een heerlijk hapje!

Voor 7 muffins:

125 gr Kvarg vanille (andere smaken of Griekse Yoghurt kan ook)
125 gr amandelmeel
1 ei (L)
1 el vloeibare kokosolie of roomboter
1 el wijnsteen bakpoeder
2 el Sukrin :1
1 tl koekkruiden (of kaneelpoeder)
snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 7 siliconen muffinvormpjes in met kokosolie of roomboter. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. Mix de Kvarg samen met de olie en het ei luchtig. Schep dit goed door de droge mix. Verdeel het deegje nu met een lepel over de 7 vormpjes. Bak voor zo’n 20 minuutjes in de oven.

Ik eet er 2 voor het ontbijt, met suikervrije jam, notenpasta of suikervrije homemade (stevia) slagroom. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. 😉

Geniet, Mandy
KA, GV, SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie