Jammer…..en dat is zacht uitgedrukt. Ik doel dan op het weer.
Ik vind het zo druilerig dat ik best een ‘herfsterig’ recept kan plaatsen in een zomers jasje.
1 rode ui (fijn gesneden)
3 tenen knoflook (in stukjes)
500 gr rode kool (in reepjes gesneden)
1 appel in stukjes
2 tl rozemarijn
een hand gewelde gojibessen
2 tl balsamico azijn
½ kopje pompoenpitten (of gehakte walnoten)
Keltisch zeezout
200 gr zachte geitenkaas (verkruimeld)
Bereiding:Verwarm de olie in een grote bakpan.
Glaceer de ui een minuut of 2 met wat zout en voeg de knoflook en de rode kool toe en evt. nog wat zout. Bak dit kort tot de rode kool iets zachter is. Doe er dan de rozemarijn, de helft van de gojibessen en de Balsamico azijn bij.
Haal de pan van het vuur. Strooi er de appel, pompoenpitten (of gehakt walnoten) en geitenkaas overheen en proef of het nog wat zout nodig heeft.
Serveer direct.