Hoi Heleen,
Wat goed om te lezen dat het al wat comfortabeler wordt op het Puur en Lekker Leven pad! Fijn dat je zo kunt genieten van de ‘broodloze’ lunches. Pinterest vind ik zelf ook inspirerend, ik kan er uuuuuren snuffelen. Ik ben trouwens tegenwoordig ook te volgen op Twitter, Instagram en Google+ mocht je dat leuk vinden, klik dan op de gekleurde linkjes en je komt er als vanzelf. Dat geldt trouwens voor alle anders gekleurde woorden in mijn blogs, die leiden je naar bijvoorbeeld webwinkels waar het genoemde product te koop is, recepten van collega-bloggers en ook weleens naar aanvullende informatie.
Maar nu eerst antwoord op je vragen.
Is er een goed alternatief voor bouillon(blokjes)?
Ideaal, multifunctioneel en niet geheel onbelangrijk ook nog eens mooi! 🙂
1 stronkje broccoli
1 courgette
1 bol mozzarella (kaas)
1 sjalot
1 rode peper
3 flinke eieren
1 teentje knoflook
4 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
1 el Italiaanse kruidenmix
hand verse basilicum (gehakt)
125 gr (bio) spekreepjes
pijnboompitten (garnering)
2 el kokosmeel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in stukjes. Snijd de sjalot fijn en de rode peper (zonder zaadjes en lijst) in ringen. Doe dit alles samen met de knoflook, de eieren en de mozzarella in een hogere bak en maak er met de staafmixer een mooie egale massa van.
Bak de spekjes droog krokant en hak ze wat fijner. Schep deze samen met de basilicum, tomaatjes, kruiden en kokosmeel door de groentemix. Verdeel dit over 12 (siliconen) muffinsvormpjes, strooi er de pijnboompitten overheen en zet ze zo’n 25 minuutjes in het midden van de oven. Je kunt er met een houten prikker insteken. Wanneer deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar.
Laat ze goed afkoelen dan komen ze het gemakkelijkst uit de vormpjes.
Dit is ook een lekkere (maaltijd) groentetaart voor 4 personen. Dan schep je de mix in een met bakpapier bekleedde taartvorm. De baktijd zal zo ongeveer gelijk zijn.
Ook koud lekker. Zo’n 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Uit de vriezer zijn ze wat ‘nat’. Dan is even bakken in de (keramische) koekenpan het lekkerst.
Geniet, Mandy
SV – KA – GV
kan het ook lactosevrij? zonder de mozzarella? of moet je het dan vervangen door iets?
Ik denk zeker dat dit kan Es Mol. Mocht je ze maken hoor ik graag hoe ze geworden zijn.