Mandy antwoordt + Crunchy Chocoladepasta

OMG! ik ben een beelddenker hè?! Maar goed, corrigerend ondergoed….been there, done that. Ik moest me daar ook springend in hijsen en liggend van verlossen. Heerlijk, vrouw zijn. Eerlijk is eerlijk, ik voel nu de noodzaak niet meer, al zit zo’n bodyshape hemdje nog steeds wel comfortabel. 

Tsja, hoe doe ik dat. Ik heb 1 geluk, ik drink geen alcohol….nou ja niet…nauwelijks. Of m’n lieve schoonouders moeten net als afgelopen kerst ‘gezellig’ een fles port voor me meebrengen. Die gaat op, helemaal. Wat mij helpt is de verleidingen niet in huis halen, en zorgen voor betere opties in de voorraadkast.

Wanneer ik uit eten ga of naar een feestje, dan maak ik thuis al afspraken met mezelf. Daarnaast kies ik alleen voor traktaties die de 20%-keuze waard zijn. De 9-ens en de 10-en zeg ik altijd hier in de praktijk. Ik lust ook de 6-en en 7-ens hoor, maar dat vind ik het ‘zondigen’ niet meer waard.

Ongewenst eetgedrag overkwam mij anders namelijk. Niks concreets ‘afgesproken’ was troebelheid in m’n brein en daarbij hoorde dan maar gewoon alles wat ik aangeboden kreeg, onder m’n neus laten verdwijnen. En van dit soort uitspattingen had ik dan maar heel kort lol. De volgende dag had ik spijt, was ik moe en begreep ik niet hoe dit nu had kunnen gebeuren. 

Uit eten dus. Ik bel van tevoren m’n eetwensen door, dat vind een kok fijn. Dan valt het op een drukke avond niet ‘rauw’ op z’n dak. Ik eet geen zoete desserts en geen brood en ik vraag een fles plat water op tafel. Heb ik niet gebeld, dan zeg ik dit direct bij binnenkomst, dan wordt de vraag niet meer gesteld. In ons favoriete restaurant weten ze dit inmiddels, ik krijg het niet meer aangeboden en hoef het dus niet af te slaan. Fijn hoor! 

Op feestjes sla ik zoetigheid ook per definitie af. Ook dat hoeft na 6 jaar niet meer. Onze vrienden weten dat inmiddels en bieden het wederom niet meer aan. Consequentheid heeft zo zijn voordelen. 

Doordeweeks eet ik 3 keer per dag goed en voedzaam en kies (zo vaak mogelijk) voor geen tussendoortjes. Zo laat ik mijn spijsverteringssysteem voor de rest van de dag met rust. Dat zal niet iedereen 1,2,3 kunnen en dat is ook niet altijd wenselijk (vaak wel), maar dat is weer een ander blog waard. Wat ik zoal eet kun je zien op Instagram.

Mijn zonde is…chocolade. Vroeger schoof ik met gemak een zak M&M’s of Maltesers naar binnen, maar tegenwoordig kies ik altijd (echt waar) voor pure chocolade met 70% cacao of meer. Soms wel iets teveel, dat dan weer wel. 

Wanneer ik het moeilijk heb dan denk ik weer aan die dame die ik ooit was. Ik vind haar (niet meer) leuk en dat is echt zo’n grote motivatie. Ik geniet nu meer van veel minder Mandy, en heb daar ‘concessies’ voor over. Ik geloof niet dat ik ooit het lef heb gehad hier deze foto te plaatsen, maar dit was het dus 6 jaar geleden. Zo, dan hebben we dat ook maar gehad.

Mandy 2010

 

 

 

 

 

 

 

Heb ik toch zin in wat zoets dan vind ik deze chocoladepasta de hemel. Zo makkelijk te maken ook! Mijn hele familie is er dol op. Lekker een dikke laag op een bruin bolletje en ik heb het ‘zoete monster’ in m’n buik weer rustig gestemd voor een tijdje. Het wordt ook een niet te grote portie. Geen chocoladepasta meer? Dan pak ik gewoon zo’n lekkere bonbon uit de vriezer. Prima Puur en Lekker leven proof opgelost. 

Oh ja…en natuurlijk is met een (bio) wijntje op z’n tijd niks mis, maar misschien kun je dit tot het weekend beperken? Er is naar mijn weten nog nooit iemand in het ziekenhuis opgenomen met een wijntekort. 😉  

Chocolade pasta

Ingrediënten:

140 gr  ongebrande, ongezouten cashewnoten (of andere noten naar keuze)
35 gr kokosolie, niet gesmolten maar op kamertemperatuur
2 el ahornsiroop
Mespuntje Himalaya zout
0,5 tl vanillepoeder
2 el cacao poeder
1/4 tl gemberpoeder
2 el cacaonibs (of andere kleine stukjes pure chocolade)

Bereiding:

Doe de noten in een keukenmachine en maal ze even fijn. Voeg nu de kokosolie toe en laat draaien tot een pasta.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe (behalve de cacaonibs) en laat dit zo’n 5 tot 7 minuutjes draaien tot een mooie egale chocoladepasta. Stop het apparaat tussendoor, en duw met een spatel de pasta naar beneden.

Schep de cacaonibs erdoor en bewaar in een afgesloten potje op kamertemperatuur.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord