Heerlijk zoet van smaak, romig en intens geel gekleurd. Mango. Deze vrucht bevat meer dan 100 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, DE antioxidant die het immuunsysteem ondersteund.
Een ander voordeel van het eten van mango, is het gehalte aan voedingsvezels. Mango bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Deze ondersteunen samen met de kurkuma en de citroen, het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam. De vezels bevorderen een soepele stoelgang en verminderen de tijd dat het voedsel in je dikke darm blijft.
Een heerlijk zomers detox-ontbijtje dus. De garnering zorgt voor nog eens extra vezels. Hierdoor moet je goed kauwen, en dat is wederom goed voor de spijsvertering.
Fijn dat het super gezond voor je is natuurlijk. Maar ook heel fijn dat het een traktatie in een kom is.
Ingrediënten (1 portie):
1 rijpe mango
60 ml kokosmelk
1 el vers citroensap
rasp van een halve bio citroen
¼ tl kurkuma
1 tl kokosolie
Garnering: chiazaad, kokosvlokken, citroenrasp en stukjes mango
Bereiding:
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd dit in stukken. Doe deze stukken met de kokosmelk, kurkuma, citroensap en kokosolie in een keukenmachine. (Ik gebruikte de Nutribullet). Met een maatbeker en staafmixer lukt het vast ook. Mix een mooie egale, dikke vloeibare pap van.
Schenk in een leuke kom en garneer met chiazaad, kokosvlokken, citroenrasp en nog wat overgebleven stukjes mango.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV