Mangotaartje

Zoals ik al aankondigde op Facebook kregen wij vandaag visite. Vrienden die we eigenlijk veel te weinig zien. Toch is het altijd als vanouds gezellig en vertrouwd. Sommige vriendschappen zijn voor altijd en sommige horen bij een bepaalde fase in je leven. Allebei prima, maar deze behoren dus duidelijk tot de eerste soort. Ook zijn ze enthousiast over en nieuwsgierig naar de Puur en Lekker Leven leefstijl dus besloot ik wat lekkers te maken voor bij de koffie en thee. 

Wat is er in huis? Uhm…superrijpe bananen, een mango die op moet en wat aangesproken meelsoorten. Het zou dus in eerste instantie dit taartje worden maar dan met mango.

Ik deed ‘al bakkende’ meer aanpassingen dan ik had voorzien, vandaar toch maar een nieuwe post met een vernieuwd recept. 

Dit taartje werd heel goed ontvangen, zelfs door de mooie dochter van 3.
We hebben deze fijne lentemiddag doorgebracht in de tuin. Mooier kan het niet worden….toch? 


Het taartje is snel gemaakt met welk fruit dan ook. Deze komt hier zeker vaker op tafel.

SONY DSC

Ingrediënten:

4 bio eieren
2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
100 gram amandelmeel
1 el rijstmeel
1 el boekweitmeel
snuf Keltisch zeezout
1 tl (wijnsteen) bakpoeder
1 rijpe mango in gelijke stukjes
1 tl vanille extract
1 tl bio appelzaijn

(De zoetekauwen kunnen bijvoorbeeld wat palmsuiker naar smaak toevoegen).
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bananen in stukjes en doe in een mengkom.
Voeg de eieren, de vanille en de appelazijn toe en mix met een staafmixer tot een egaal, schuimig geheel.
Meng de meelsoorten met het zout en het bakpoeder en schep dit rustig door het zoete vloeibare mengsel zodat de luchtigheid blijft.
Bekleed een springvorm van circa 23 cm doorsnee met bakpapier en giet het beslag er in.
Verdeel de mangostukjes over het beslag en druk deze er met je vingers wat dieper in.
Bak het taartje gaar in zo’n 20 minuutjes.
Laat het taartje licht afkoelen en snijd deze in 8 stukken.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Kunt u mij zeggen of ik de bananen uit het recept kan laten mijn man is daar allergisch voor. En misschien mag ik u ook vragen of ik de amandel meel in veel recepten kan veranderen in een ander meel soort ik ben helaas allergisch voor noten maar wil toch de recepten maken….. Alvast bedankt voor het antwoord lieve groet Carla

  2. Een halve rijpe banaan staat voor 1 ei dus dan zou je er extra eieren aan toe kunnen voegen. De bananen zorgen ook voor de zoete smaak dus dan zou je ook palmsuiker, honing of ahorsiroop toe moeten voegen om het toch wat zoet te maken. Je kunt ook voor andere fruit gaan bijvoorbeeld 200 gram gewelde dadels mee pureren? Je kunt wat meelsoorten (evenredig) mengen bijvoorbeeld: rijstmeel, boekweitmeel, kastanjemeel, kikkerertwenmeel wat je maar in huis hebt. Kokosmeel maakt een gerecht snel erg droog dus ben daar zuinig mee. Mocht je aan het experiment beginnen hoor ik graag hoe het is geworden! 🙂

Geef een antwoord