Hang de vlag maar uit, want vandaag deel ik met jullie een splinternieuw recept! Het moet niet gekker worden. 😉 Er zal geen vast ritme inkomen. Wanneer we iets eten wat het delen waard is, ga ik dat doen. Maar leuk is het wel toch?!
Vandaag is het MocoLoco gehakt met gebakken bloemkoolrijst. Liever gewone rijst? Kies dan voor de volkoren variant.
Ingrediënten voor 2 porties:
500 gr. bloemkoolrijst
250 gr. gehakt naar keuze
1 el Callowfit ketchup (suikervrij)
1 gesnipperde ui
1 rode paprika, in blokjes
Teentje knoflook (eventueel)
Voor de jus:
1 el Callowfit ketchup
15 gr. boter
1 el arrowroot (bindend)
200 ml (runder)bouillon
Een scheut sojasaus
Bereiding:
Meng het gehakt met de ui, paprika, knoflook en wat peper. Bak dit rul.
Bak de rauwe bloemkoolrijst in weinig olie op hoog vuur lichtbruin en gaar.
Jus: maak 200 ml bouillon, en zet opzij. Maak de jus door de boter te smelten (en haal het pannetje van het vuur). Roer er met een garde de arrowroot doorheen. Schenk de bouillon in delen erbij, en blijf roeren tot dit een gladde saus wordt. Breng nu op smaak met de ketchup, sojasaus en peper. Een kok proeft tussendoor!
Schep de bloemkoolrijst op borden. Verdeel het gehakt erover. En schenk daar de saus (per bord) overheen.
Bak er eventueel nog een eitje op.
Geniet lekker, Mandy
KA, LV, SV