Ontbijt Pizza met vruchten

Veel feestelijker dan dit gaat het niet worden. Wie wil er nu niet de dag starten met een vruchtenpizza? 

En wat een leuke activiteit om samen met de kinderen in de zomervakantie te doen!

De avond tevoren bak je samen ‘pizza’bodems, en in de ochtend belegt iedereen zijn eigen bodem met zijn of haar lievelingsfruit. Leg een kleed in de tuin en maak er een ontbijtpicknick van. Dat is nu Puur en Lekker genieten voor het hele gezin!

Ingrediënten voor een 1-persoons bodem:

1 rijpe banaan
30 gr havermout (eventueel glutenvrij)
1 tl gebroken lijnzaad
½ tl koekkruiden
1 tl amandelpasta
½ tl vanille extract

Garnering:

Vers en/of gedroogd fruit naar keuze
Griekse yoghurt, (geiten-, schapen-) of kokos yoghurt
Rauwe honing (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle (bodem) ingrediënten in een maatbeker en mix er een egale mousse van.
Schenk dit dunne beslag op het bakpapier en maak er met de bolle kant van de lepel een ronde vorm van.

Zet dit 10 minuutjes in de oven. Doe dan de oven even open en druk de bodem met de bolle kant van de lepel de binnenkant nog wat platter. Zo ontstaat er een licht opstaand randje.

Laat nog zo’n 3 a 4 minuutjes in de oven staan. Laat goed afkoelen. De bodem blijft wat zacht, dat hoort zo. 🙂

Wanneer de pizzabodem goed is afgekoeld schep je er een flinke eetlepel yoghurt naar keuze op en verdeel deze over de bodem. Garneer met fruit naar keuze, eetbare bloemetjes. Schenk er wat honing over.

TIP: maak meerdere bodems in 1 keer en vries deze (per stuk) in. Altijd handig!

Geniet, Mandy
GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.