Pancakes

Er staat hier een potje carobepoeder te staan….In een opwelling gekocht en niks meer mee gedaan….het staat gewoon te staan….Iedere dag als ik in de kelder kijk, kijkt ‘t naar mij en ik kijk niet terug.
Gek eigenlijk want carobe kent echt wel zo zijn voordelen. 

Carobe wordt gemaakt van de (hele) peulen van de johannesbroodboom, die groeit in het middellandse zeegebied, Noord-Afrika en het Midden Oosten.

Carobe bestaat voor bijna 50% uit natuurlijke suikers (sucrose, glucose, fructose en maltose). Maar hoe natuurlijk ook, het zijn toch suikers (die we beter maar met mate kunnen eten), zeker de sucrose en fructose.

Carobe bevat vitaminen (A,B, B2, B3, D), mineralen (vooral calcium en ijzer en zink), aminozuren en antioxidanten. De looistoffen in carobe binden gifstoffen in het lichaam waardoor die verwijderd kunnen worden. Ook remt carbol de groei van ongewenste bacterieën in de darmen. Door het verdikkende effect is het ook nog eens een goed middel tegen diarree (Bron: superfoodleven).

Carobe en Cacao (het ultieme duo).
Carobe heeft een zoete, karamelachtige smaak. De combinatie met cacao haalt het beste in de twee smaken naar boven. Ook qua voedingswaarde, carbol is rijk aan calcium en cacao rijk aan magnesium wat samen een goede combinatie is.

Wat doe je dan met zo’n prachtig duo? Pancakes bakken! Een lekker eiwitrijk ontbijtje waar je zeker een aantal uren op vooruit kunt.

Ingrediënten:

3 el amandelmelk (ongezoet)
2 el amandelmeel
½ tl vanille extract
½ tl Wijnsteenbakpoeder
½ (hele rijpe) banaan (in stukjes) de andere helft snijd je in plakjes en gebruik je als beleg voor de pancakes
2 (bio) eieren
1 tl Kaneel
1 tl carobe- (is wat zoeter) of cacaopoeder of 50/50
snuf Keltisch Zeezout
Koud geslingerde honing (optioneel als garnering)
kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en maak er met een staafmixer een luchtige, egale massa van.

Laat wat kokosolie smelten in een koekenpan en schep er wat beslag in. (Ik gebruik een juslepel voor de maat).  Doe dit tot je beslag op is.

Ik maakte er 8 kleine, dikke pannenkoekjes (Pancakes) van.

De truc is om meteen een deksel op de koekenpan te leggen wanneer je de mix in de pan hebt geschonken, zodat ook de bovenkant  meteen mee kan garen. Liever een hartige versie? Laat dan de carobe eruit en leg er (in de pan) spek/ham en/of (geiten)kaas op en bak dit mee.

Geniet, Mandy

LV – SV – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord