Pastinaak puree

Ik ga dit jaar het kerstmenu weer in etappes met jullie delen. Dit pureetje is onderdeel van het hoofdgerecht. Er volgt nog een voor- (in 2 delen) en een nagerecht, en dus de aanvulling op deze heerlijke ietwat zoete, zalvige puree. Maar ook nog een megalekker gebakje voor bij de koffie en thee! Op het gebakje na, is het menu dit jaar niet te moeilijk en lekker licht. Maar nu eerst puree. 

Pastinaak puree

Ingrediënten (4 porties):

500 gr pastinaak
halve liter groentebouillon
1 ui
1 teentje knoflook
kokosolie
peper en zeezout
4 el kokosmelk

Bereiding:

Schil de ui en snijd deze fijn. Zet opzij.

Schil de pastinaak met een dunschiller, en snijd deze in stukjes. Doe deze in de bouillon. Kook de pastinaak in zo’n 10 minuutjes gaar. Giet af en kook nog even droog in de pan.

Fruit de ui glazig in een koekenpan met wat kokosolie.

Doe dit bij de gekookte pastinaak. Pers het teentje knoflook er boven uit en doe de kokosmelk erbij.
Pureer dit tot een hele fijne, egale mousse. Proef, en breng op smaak met peper en zeezout.

Verdeel over 4 borden. Eventueel garneren met wat (gedroogde) peterselie.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie