En de moeder van Petje Pietamientje (wie kent ‘m nog?) had gelijk. Pinda’s kennen veel gezondheidsvoordelen. Ze bevatten veel vitamine E, B3, B9. Maar ook eiwitten en antioxidanten zoals mangaan. Daarnaast zijn pinda’s een bron van tryptofaan. Dit is een essentieel aminozuur wat het lichaam gebruikt om serotonine (gelukshormoon) aan te maken.
Pinda’s hebben een hoog vetgehalte maar dan de gezonde vetten die van toegevoegde waarden zijn voor het hart.
Pinda’s zijn geen noten maar behoren tot de peulvruchten. Het is een achterneefje van de (kikker)erwt, bonen en linzen. Pinda’s vallen dus onder groenten. Groenten eten is nog nooit zo leuk geweest! 😉
Voor deze smakelijke muffins is (suikervrije) pindakaas nodig. Ook de versie in het filmpje is trouwens suikervrij. Ik gebruikte DEZE (link) omdat er ook geen zout in zit. ZELF MAKEN (link) kan trouwens ook vrij eenvoudig.
4 (bio) eieren
35 gr kokosolie
60 ml water
80 gr suikervrije pindakaas
50 gr zeer fijn gemalen lijnzaad
50 gr kokosmeel
15 gr bakpoeder
½ tl Keltisch zeezout
12 druppels stevia (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom.
Mix de eieren samen met het water, de kokosolie en pindakaas (en eventueel stevia) tot een egale massa met de (staaf)mixer. Schep deze 2 mixen heel goed door elkaar. Verdeel het deeg over 12 (siliconen) muffinvormpjes en zet deze zo’n 15 minuutjes in de oven.
Laat ze licht afkoelen, snijdt ze doormidden en smeer er roomboter op. De smaak is zacht. Je kunt de muffins ook invriezen.
Geniet, Mandy
GV – KA – LV – SV