Pindakaas Muffins

En de moeder van Petje Pietamientje (wie kent ‘m nog?) had gelijk. Pinda’s kennen veel gezondheidsvoordelen. Ze bevatten veel vitamine E, B3, B9. Maar ook eiwitten en antioxidanten zoals mangaan. Daarnaast zijn pinda’s een bron van tryptofaan. Dit is een essentieel aminozuur wat het lichaam gebruikt om serotonine (gelukshormoon) aan te maken. 

Pinda’s hebben een hoog vetgehalte maar dan de gezonde vetten die van toegevoegde waarden zijn voor het hart. 

Pinda’s zijn geen noten maar behoren tot de peulvruchten. Het is een achterneefje van de (kikker)erwt, bonen en linzen. Pinda’s vallen dus onder groenten. Groenten eten is nog nooit zo leuk geweest! 😉

Voor deze smakelijke muffins is (suikervrije) pindakaas nodig. Ook de versie in het filmpje is trouwens suikervrij. Ik gebruikte DEZE (link) omdat er ook geen zout in zit. ZELF MAKEN (link) kan trouwens ook vrij eenvoudig. 

pindakaas muffin

Ingrediënten voor 12 muffins:

4 (bio) eieren
35 gr kokosolie
60 ml water
80 gr suikervrije pindakaas
50 gr zeer fijn gemalen lijnzaad
50 gr kokosmeel
15 gr bakpoeder
½ tl Keltisch zeezout
12 druppels stevia (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom.

Mix de eieren samen met het water, de kokosolie en pindakaas (en eventueel stevia) tot een egale massa met de (staaf)mixer. Schep deze 2 mixen heel goed door elkaar. Verdeel het deeg over 12 (siliconen) muffinvormpjes en zet deze zo’n 15 minuutjes in de oven.

Laat ze licht afkoelen, snijdt ze doormidden en smeer er roomboter op. De smaak is zacht. Je kunt de muffins ook invriezen.

Geniet, Mandy
GV – KA – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord