Wij eten zelden pizza en het kwam er dan ook maar niet van om er eens eentje te maken die aan onze eisen voldeed. Gisteravond was het dan zover en het resultaat was verbazingwekkend lekker! Het leuke is weer dat je de basis iedere keer opnieuw kunt gebruiken en met de topping eindeloos kunt variëren. De bodem is prima in te vriezen!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
100 gr amandelmeel
50 gr (geiten) kruidenroomkaas
4 eieren
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
snuf Keltisch zeezout
Voor de saus:
1 klein blikje tomatenpuree
1 sjalotje heel fijn gesneden
1 teen geperste knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
50 ml (kokos)room
2 eetl olijfolie
Keltisch zeezout en peper
Voor de topping:
150 gr zalmsnippers
150 gr brie in plakjes (of zachte geitenkaas)
2 trostomaten in plakjes
10 groene olijven doormidden
2 tl kappertjes
zwarte peper
Italiaanse kruiden
Bereiding:
Bodem:
Meng de genoemde ingrediënten met een garde (of staafmixer) door elkaar. Giet in een ronde (siliconen) bakvorm. (24 cm doorsnee). Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodem 20 minuten. Laat het dan iets afkoelen en keer het om (op een bord) en doe de bodem dan terug in de bakvorm.
Saus & Topping:
Bak de sjalot en de knoflook in de olie licht aan. Voeg de tomatenpuree, kruiden en room toe en warm de saus door. Laat in een schaaltje even wat afkoelen.
Verdeel de saus over de pizzabodem en beleg deze verder met plakjes tomaat, stukjes olijf en kappertjes. Verdeel hier de zalm over en leg er als laatste de plakjes brie op. Strooi en nog wat Italiaanse kruiden en zwarte peper over.
Bak de pizza in 5 a 8 minuten (tot de brie wat gesmolten is) in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Geniet, Mandy
GV – SV -KA
Hallo Mandy. Hoe lang is de bodem houdbaar in de vriezer? Groet, Kim
Hoi Kim,
Ik denk toch al snel een maand of 2.
Groetjes!