Prei Stamppot

Vandaag deel ik met jullie het recept van een super makkelijke maaltijd. Prei stamppot. Een snel en winters gerechtje. Het schijnt aankomende week weer stevig fris te worden, dus wat let je. Uiteraard maakte in deze stamppot niet met aardappel. Ik heb zoete aardappel gecombineerd met bloemkool. Hierdoor krijgt deze hap een romige ietwat zoete smaak. Daarnaast eet je weer een royale hoeveelheid groenten. En Puur en Lekker eten heeft groenten op nummer 1. Wij vonden het in combinatie met prei echt goddelijk! Ik denk dat het met gewokte witlof ook heel lekker is. Collega Juglen Zwaan zet hier de gezondheidsvoordelen van zoete aardappel op een rijtje (KLIK). 

Ingrediënten voor 2 porties:

250 gr zoete aardappel
250 gr bloemkool
2 prei
100 gr gerookte spekdobbeltjes
1 flinke el (geiten) kruidenroomkaas
zwarte peper en Himalaya zout

Bereiding:

Was de prei, snijd deze in de lengte door, en snijd er dan halve ringetjes van. Zet opzij.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de zoete aardappel in een pan en leg hier de bloemkool roosjes boven op. Schenk er water bij en strooi er wat zout bij. Laat dit zo’n 15 minuutjes koken. Giet af en kook de groenten even droog. Zoals je met een kruimige aardappel zou doen. Schep de eetlepel kruiden roomkaas erbij, en maak dit met de staafmixer tot een romige puree. Zet opzij.

Bak nu de spekjes in een droge koekenpan. Bak de prei ringetjes al roerend mee. Schep dit door de puree, maak opnieuw warm en breng op smaak met peper.

Tip: Liever geen varkensvlees? Gebruik dan rookvlees blokjes. Deze kun je op vraag bij de slager laten snijden.

Geniet, Mandy
SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Rookvlees blokjes? Dat is een smakelijk idee! Ga ik eens vragen bij de slager.

Geef een antwoord