Ik bedacht me laatst dat ik alleen blondies op mijn blog heb staan, en geen serieuze brownies. Dat moest er dan toch maar eens van komen. Deze zijn enkel gezoet met dadels en super snel gemaakt.
Dadels en cacao zijn de ultieme combinatie. Beiden zijn rijk aan o.a. magnesium. Stress (wie kent het niet?) zorgt ervoor dat je lichaam meer magnesium verbruikt. Te weinig magnesium maakt weer gevoeliger voor stress, en zo zijn we beland in de welbekende vicieuze cirkel. Wat is nu fijner dan de cirkel doorbreken, met deze heerlijke brownies? Bakken werkt ontspannend, en de stofjes in deze koek ook.
Allerlei goede redenen dus om met regelmaat deze brownies op je menu te zetten. Neem ook gerust eens een stuk voor ontbijt (denk dan een kwart). Door de goede vetten die zijn toegevoegd kun je er uuuuuren op vooruit, en ben jij de dag in ieder geval relaxt begonnen.
Ingrediënten:
100 gr amandelmeel
3 el cacaopoeder
¼ tl Himalaya zout
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
2 el cacaonibs (of stukjes hele pure chocolade)
9 verse medjoul dadels, ontpit
3 grote eieren
120 ml kokosolie, vloeibaar
½ tl vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante bakvorm (23 x 23 cm) met bakpapier.
Doe het amandelmeel samen met de cacaopoeder, zout, bakpoeder en cacaonibs in een kom en meng dit goed door elkaar. Zet opzij.
Doe de dadels samen met de eieren, de gesmolten kokosolie en het vanille extract in een kom en mix er met de staafmixer een mooi egaal geheel van.
Meng dit goed door de meelmix. Het is een dik deegje. Schenk het in de bakvorm en verdeel het met een spatel gelijkwaardig over de bakvorm.
Bak de brownie in zo’n 19 tot 21 minuutjes bruin en gaar.
Laat de brownie volledig afkoelen voordat je het in 16 stukken snijdt.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV