Een rivierkreeftjes cocktail met homemade cocktailsaus. Stiekem ook te maken met garnaaltjes natuurlijk. 😉 Jij mag kiezen. Een feestelijk voorgerechtje, wat ook zeker niet misstaat op een kerstmenu. Maar zoals je weet is het leven een feest, maar moet je wel zelf de slingers ophangen. Dus doe eens gek, en zet dit heerlijke hapje eens doordeweeks op tafel.
Ingrediënten voor 4 voorgerechtjes:
2 el suikervrije mayonaise
75 ml slagroom
1 el suikervrije tomatenketchup
0,5 tl paprikapoeder
1 tl vers limoensap
Snufje cayennepeper
(de liefhebbers kunnen nog een eetlepel whisky toevoegen)
300 gr verse rivierkreeftjes
verse peterselie, ter garnering
200 gr ijsbergsla
Bereiding:
Klop de slagroom half stijf in een kom. Schep de mayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder en cayennepeper ( en eventueel whiskey) erdoor. Breng de cocktailsaus op smaak met enkele druppels limoensap, peper en eventueel zout.
Spoel de rivierkreeftjes onder koud stromend water af, en laat goed uitlekken.
Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Verdeel wat sla over glazen coupes.
Schep een bergje rivierkreeftjes in het midden, en schenk er wat cocktailsaus over.
Garneer elke cocktail met een snufje paprikapoeder op de saus, wat peterselie, en een schijfje verse limoen op de rand.
Geniet, Mandy
KA, SV, GV