Romige Prei Dip

Vaak inspireren cliënten mij qua recepten en/of thema’s voor mijn blogs. Zo ook deze. Een mooie dame die een gezond gewicht als doel heeft gesteld, spreek ik wekelijks…over voeding. Zij vertelde mij dat ze zo af en toe een prei dip maakte en daar dan lekker witlofbladeren in doopt. Klonk me zalig in de oren dus sloeg ik aan het experimenteren. Deze heerlijke dip met zachte preismaak als resultaat. Lekker om allerlei groenten in te dopen maar ook lekker op een sneetje bont brood of een tof toastjeKoud en warm lekker. 

In combinatie met bosui, knoflook en kurkuma wordt het echt een superfood (detox)dip.

Er zit flink wat vitamine K en A in. Prei bevat ook nog foliumzuur, niacine, riboflavine, magnesium en thiamine. Top Dip! 😉

 

SONY DSC

Ingrediënten:

175 gr prei
2 bosuien
wat verse tijm (ik gebruikte zo’n 2 gram)
150 ml groentebouillon
1 el kokosmelk
1 kleine el kokosmeel
flinke draai zwarte peper
kurkuma en zeezout naar smaak
1 teentje (of meer) knoflook, uitgeperst

Bereiding:

Was en snijd de prei en de bosui in stukken. Kook dit samen met de tijm in de bouillon in zo’n 10 minuutjes gaar. Doe dit samen met de teen knoflook, de peper en de kokosmelk in de keukenmachine en draai er een egale dip van.

Het is nu wat dun. Schep het in een bakje en lepel de kokosmeel erdoor. Dit bindt een beetje. Breng op smaak met zeezout en kurkuma. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast en roer voor gebruik.

Serveer er rauwe groenten naar keuze bij. Bleekselderij, wortelreepjes, komkommerplakjes, witlofblaadjes, paprikareepjes, bloemkoolroosjes of wat dan ook. Haal deze royaal door de prei dip en….

Geniet, Mandy
LV – GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord