Romige Prei Dip

Vaak inspireren cliënten mij qua recepten en/of thema’s voor mijn blogs. Zo ook deze. Een mooie dame die een gezond gewicht als doel heeft gesteld, spreek ik wekelijks…over voeding. Zij vertelde mij dat ze zo af en toe een prei dip maakte en daar dan lekker witlofbladeren in doopt. Klonk me zalig in de oren dus sloeg ik aan het experimenteren. Deze heerlijke dip met zachte preismaak als resultaat. Lekker om allerlei groenten in te dopen maar ook lekker op een sneetje bont brood of een tof toastjeKoud en warm lekker. 

In combinatie met bosui, knoflook en kurkuma wordt het echt een superfood (detox)dip.

Er zit flink wat vitamine K en A in. Prei bevat ook nog foliumzuur, niacine, riboflavine, magnesium en thiamine. Top Dip! 😉

 

SONY DSC

Ingrediënten:

175 gr prei
2 bosuien
wat verse tijm (ik gebruikte zo’n 2 gram)
150 ml groentebouillon
1 el kokosmelk
1 kleine el kokosmeel
flinke draai zwarte peper
kurkuma en zeezout naar smaak
1 teentje (of meer) knoflook, uitgeperst

Bereiding:

Was en snijd de prei en de bosui in stukken. Kook dit samen met de tijm in de bouillon in zo’n 10 minuutjes gaar. Doe dit samen met de teen knoflook, de peper en de kokosmelk in de keukenmachine en draai er een egale dip van.

Het is nu wat dun. Schep het in een bakje en lepel de kokosmeel erdoor. Dit bindt een beetje. Breng op smaak met zeezout en kurkuma. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast en roer voor gebruik.

Serveer er rauwe groenten naar keuze bij. Bleekselderij, wortelreepjes, komkommerplakjes, witlofblaadjes, paprikareepjes, bloemkoolroosjes of wat dan ook. Haal deze royaal door de prei dip en….

Geniet, Mandy
LV – GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie