Rosbief salade met blauwe kaas dressing

Super simpel, mega lekker! Ik hou d’r van. Deze verrassende, kleurrijke salade staat binnen no-time op tafel. Ik kan ook echt enthousiast worden van een salade. I know, dat kan voor sommigen vreemd klinken. Vroeger (in mijn +50 kilo periode), ging mijn schoonzusje al helemaal uit d’r dak van groen op haar bord. Ik dacht altijd…koekoek! Maar we gillen al een aantal jaren lekker samen, wanneer we gezond en lekker eten krijgen voorgeschoteld.

Deze salade is trouwens niet alleen geschikt voor ‘meisjes’ die enthousiaste kreten uitslaan als ze een salade zien. Dit gerecht is ook meer dan geschikt voor echte mannen die van vlees houden.

Daarbij maakte ik een heerlijke romige, krachtige dressing waar mijn hele familie geluksgeluidjes van maakte. Een dressing die heerlijk is op nou ja, vrij voor de hand liggend een salade, maar ook heerlijk als aanvulling bij je barbecue op een goede burger of bij mosselen. Kan allemaal!

Ingrediënten salade (2 porties):

100 gr rosbief
100 gr verse (baby) spinazie
100 gr ananas, in fijne blokjes
1 avocado, in blokjes
2 el pijnboompitten, droog gebakken
0.5 rode ui in fijne, halve ringetjes

 

Ingrediënten blauwe kaas dressing:
100 gr yoghurt naar keuze
1 flinke eetlepel suikervrije mayonaise
1 klein teentje knoflook
Sap van een half limoentje
50 gr blauwe kaas naar keuze
1 el water

Bereiding dressing:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of maatbeker, en mix het tot een mooie egale dressing.
Schenk in een glazen pot. Je kunt de dressing zeker een week in de koelkast bewaren, mist goed afgesloten.

Salade:

Verdeel de verse spinazie over een grote platte schaal of 2 borden. Afhankelijk van het doel. Is het een bijgerecht voor meerdere gasten, dan is 1 grote schaal heel mooi qua presentatie. Verdeel nu de rosbief erover en daarna de ananas, avocado, rode ui ringetjes en pijnboompitjes. Schenk er dressing over naar wens. Je kunt deze ook los serveren, dan kunnen je gasten zelf bepalen/meten hoeveel dressing ze lekker vinden.

Tip voor de lowcarbers: wanneer je ananas eruit laat, is deze salade koolhydraatarm.

 

Geniet, Mandy
SV – GV

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie