Ingrediënten voor 2 porties:
Royale portie ijsbergsla (of ander bladgroen naar keuze)
200 gr (bio) kippendijvlees, in stukjes
2 nectarines
Pijnboompitjes ter garnering
Granaatappelpitjes ter garnering
1 el olijfolie
2 el balsamico azijn
peper en Himalaya zout
Bereiding:
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en zet opzij.
Doe de sla in een royale schaal of kom.
Meng de olijfolie met de balsamico azijn, en zet opzij.
Snijd de nectarines in 8 partjes en kwast deze in met milde olijfolie. Gril ze in een grillpan, aan iedere kant voor zo’n 5 minuutjes. Kruid de kipstukjes met peper en zout, en bak ze in wat kokosolie of roomboter gaar.
Verdeel de kipstukjes over de sla. Leg daarna de gegrilde nectarine partjes erop. Schenk de dressing erover, en garneer met de granaatappel- en pijnboompitjes.
Tip: liever geen vlees? Vervang de kip dan door Halloumi kaas. Snijd deze in plakjes en gril deze ook even aan.
Geniet, Mandy
GV, LV