Salade met nectarine en kipstukjes

Ingrediënten voor 2 porties:

Royale portie ijsbergsla (of ander bladgroen naar keuze)
200 gr (bio) kippendijvlees, in stukjes
2 nectarines
Pijnboompitjes ter garnering
Granaatappelpitjes ter garnering
1 el olijfolie
2 el balsamico azijn
peper en Himalaya zout

Bereiding:

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en zet opzij.
Doe de sla in een royale schaal of kom.
Meng de olijfolie met de balsamico azijn, en zet opzij.
Snijd de nectarines in 8 partjes en kwast deze in met milde olijfolie. Gril ze in een grillpan, aan iedere kant voor zo’n 5 minuutjes. Kruid de kipstukjes met peper en zout, en bak ze in wat kokosolie of roomboter gaar.

Verdeel de kipstukjes over de sla. Leg daarna de gegrilde nectarine partjes erop. Schenk de dressing erover, en garneer met de granaatappel- en pijnboompitjes.

Tip: liever geen vlees? Vervang de kip dan door Halloumi kaas. Snijd deze in plakjes en gril deze ook even aan.

Geniet, Mandy
GV, LV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

Leave a Reply