Zomerhitte, heerlijk! Niet met je hoofd boven de warme pannen, geen oven voorverwarmen maar lekker buiten eten. Een uitstekend moment voor een rauwe, lichte en verfrissende salade met een exotisch tintje, boordevol kalium, vitamine C en goede vetten. We doen ons best om een paar keer per week vegetarisch te eten. En deze salade voldoet aan alle genoemde wensen. Passievruchten, watermeloen mmmm…wuivende palmen, ruisende golven….Ok, niet afdwalen nu….salade it is!
Ingrediënten voor 4 porties:
¼ watermeloen
2 passievruchten
1 avocado
400 gr ijsbergsla
1 sjalotje (gesnipperd)
1 tl scherpe mosterd
2 el olijfolie
1 el gepeld hennepzaad
3 el pijnboompitten (even gebrand in de pan)
2 el (verse) bieslook
½ bakje (schapen)fetakaas
Scheutje balsamico azijn
peper & Keltisch zout
Bereiding:
Was de sla en snijd deze grof.
Snijd de avocado en de watermeloen in blokjes.
Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de avocado met het hennepzaad voorzichtig door de sla.
Snijd de passievruchten open en schep deze leeg in een schaaltje. Doe er de balsamico, olijfolie, mosterd en wat peper bij en meng dit goed. Schep deze dressing door de salade.
Verdeel over 4 borden en schep er dan watermeloen en pijnboompitten bovenop. hak de fetakaas grof en verdeel over de borden. Nog een draai peper erover en eventueel wat Keltisch zeezout naar smaak.
Direct serveren.
Geniet, Mandy
GV