Sesam-Abrikozen koekjes

Koekjes bakken vind ik misschien wel het aller-leukst. Ik heb dan ook het hele weekend in de feel good kitchen doorgebracht om een lekker en verantwoord koekje te bereiden. Poging 1 bleek een mislukking. Poging 2 maakte veel goed en dat recept wil ik dan ook graag met jullie delen.  

Recht uit de oven vind ik zo’n warm hapje een traktatie met een ‘gouden’ randje. Maar koud zijn ze ook nog steeds een verwennerijtje. Het nadeel is, dat ik er 20 gebakken heb en dat deze ook opgegeten moeten worden. Ik vond een aantal vrijwilligers die het aandurfde zich aan mijn experiment te wagen. Ook zij bleken ze lekker te vinden. Wat een succesvol bak-moment! 

sesam abrikoos

Ingrediënten (20 stuks):

80 gr amandelmeel
½ tl wijnsteen bakpoeder
¼ tl zout
25 gr (glutenvrije) haverzemelen
75 gr abrikozenpuree
30 gr notenpasta
¼ tl vanille extract
12 druppels 100% stevia (of andere natuurlijke zoeting naar keuze)
½ tl koek- en speculaaskruiden
1 el sesamzaad

Bereiding:

Maak als eerste de abrikozenpuree:
Bedek de bodem van een klein pannetje met 75 gr. gedroogde abrikozen en stevia en zet ze net onder water. Zet het pannetje op het vuur en laat 10-15 met de deksel op de pan pruttelen totdat (zo goed als) al het water is opgenomen. Pureer de abrikozen met een staafmixer tot een glad mengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de abrikozenpuree, vanille extract en notenpasta in een grote kom.

Voeg het amandelmeel, haverzemelen, zout, sesamzaad en bakpoeder toe en roer tot alles gemengd is.

Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met een vork en strooi er nog wat sesam overheen.

Bak de koekjes 12 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord