He fijn, hij is er snel weer. De man met de witte baard…die ene die volgens traditie toch steeds ons landje weer weet te vinden. Gelukkig trekt ie zich niks aan van de media, want anders zou je er toch spontaan de brui aangeven, niet dan? Ik denk dat hij geen TV kijkt en z’n social media laat verzorgen door derden. Verstandig. Anders waren we mooi allemaal de klos denk ik zomaar. Toch lullig als je schoen daar maar doelloos staat te staan, en je in de ochtend je verlepte wortel weer vindt.
Ik ben dus blij dat hij ‘gewoon’ ieder jaar weer de lange boottocht maakt, en dat we in onze pyjama’s met warme chocolademelk en Sinterklaas muffins, kunnen kijken naar de intocht.
Al weet je het van tevoren nooit zeker of hij het allemaal gaat redden, als je het Sinterklaas journaal moet geloven. Maar goed, het woord journaal zegt in deze denk ik al genoeg. 😉
Veel plezier zaterdag. Zet de aankomende weken vooral massaal je schoen, en ik wens jullie allemaal alvast een heerlijk avondje toe.
Ingrediënten voor 10 stuks:
200 gram amandelmeel
¼ tl Keltisch zeezout
2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
50 gram kokossuiker (of een andere zoeting naar keuze)
2 el koekkruiden
3 flinke eieren
60 ml kokosolie, gesmolten
1 tl amandelextract (optioneel)
halve amandelen (decoratie)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
Mix in een maatbeker de eieren met de kokosolie en amandelextract schuimig.
Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Gebruik twee eetlepels om beetjes beslag in papieren of siliconen muffinvormpjes (even invetten met kokosolie) te laten lopen. Decoreer iedere muffin met 3 halve amandelen.
Bak in ongeveer 15-20 minuutjes mooi bruin en gaar.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV
Wat een leuk recept. Ga ik zeker proberen. Bedankt!
Leuk Marion! 😀